​Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκπροσώπων του πολιτικού, δημοσιογραφικού και πνευματικού κόσμου της χώρας έγινε η 32η απονομή δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση, στην οποία, όπως σας έχουμε ενημερώσει, βραβεύτηκε και η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και διευθύντρια του star.gr, Μάρα Ζαχαρέα.

Η Μάρα Ζαχαρέα, η Όλγα Τρέμη, η Ελένη Βαρβιτσιώτη και ο Θρακιώτης δημοσιογράφος Ιωάννης Σιδηρόπουλος απέσπασαν τα δημοσιογραφικά βραβεία, που απονεμήθηκαν σε ειδική τελετή, στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Το Ίδρυμα -που είναι πάντοτε αρωγός και στηρίζει τις πρωτοβουλίες για αδέσμευτη ενημέρωση- απένειμε επίσης ειδικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε Έλληνες δημοσιογράφους από όλα τα είδη των ρεπορτάζ, καθώς και στη δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας, ενώ βράβευσε για την δράση του το «Χαμόγελο Του Παιδιού».

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Παναγιώτης Καραγιάννης, τόνισε πως «βραβεύονται και τιμώνται δημοσιογράφοι που διακρίθηκαν για τις επιτυχίες και το ήθος τους, καθώς και μέσα ενημέρωσης για το έργο τους».

«Μπορεί αυτό το βραβείο να είναι συνολικά για τη διαδρομή μου εδώ και 25 χρόνια και βάλε, όμως νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και όλους τους συναδέλφους στο Star γιατί πιστεύω ότι η καλή δουλειά που γίνεται στο δελτίο δεν είναι δουλειά ενός μόνο ανθρώπου ποτέ, ε��ναι δουλειά πολλών μαζί και νιώθω ότι αυτό το βραβείο θα ήθελα να το μοιραστώ με όλους», δήλωσε η Μάρα Ζαχαρέα, που βραβεύτηκε για την αντικειμενική μετάδοση ειδήσεων και πολιτικών εκπομπών.

Από την πλευρά της, η Όλγα Τρέμη, που πήρε βραβείο για την πολύχρονη πορεία της στην δημοσιογραφία και την αντικειμενική παρουσίαση πολιτικών εκπομπών και ειδήσεων, ανέφερε: «αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά γι’ αυτήν την βράβευση και επίσης αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη χαρά για το γεγονός ότι εδώ μέσα απόψε βλέπω πολλά γνωστά και αγαπημένα μου πρόσωπα, ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύτηκα πολλά χρόνια».

Δείτε το ρεπορτάζ για την απονομή από το δελτίο ειδήσεων του Star