​«Ρολά» κατεβάζουν ξανά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε τη συμμετοχή των Ενώσεων - μελών της στην προκηρυχθείσα για τις 4 Φεβρουαρίου 24ωρη γενική απεργία.

Κατόπιν αιτήματος της ΓΣΕΕ, η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, από τις 06:00 το πρωί, έως τις 06:00 της επόμενης μέρας, προκειμένου να καλυφθούν, όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα, τα συλλαλητήρια και οι άλλες απεργιακές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, «οι δημοσιογράφοι απεργούν συντασσόμενοι με όλους τους εργαζόμενους, απαιτώντας:

Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Καταδικάζουν κάθε προσπάθεια για την κατάργηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, της δήμευσης των αποθεματικών τους και την κατάργηση του βασικού τους εσόδου, του αγγελιοσήμου και φυσικά δεν πρέπει ��α πάψει να χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό των εργαζομένων στον Τύπο».