​Για προσπάθεια της κυβέρνησης να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της, λόγο η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της για το βίντεο που προβλήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

«Χτυπήματα TAE KWON DO στην ενημέρωση» τιτλοφορείται η ανακοίνωση, κάνοντας σαφή αναφορά στη φιέστα που διοργανώθηκε το βράδυ της Κυριακής, στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Φάληρο.

«Στο ίδιο μήκος κύματος με προηγούμενες καταστάσεις και η σημερινή Κυβέρνηση, προσπαθεί να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της, με το λαό στους δρόμους. Στη χθεσινή επέτειο ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την γιγαντοοθόνη στο TAE KWON DO η επιλογή να στοχοποιηθούν συνολικά οι δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι της διαπλοκής με την προβολή συγκεκριμένων σχολίων από δελτία ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών ιδιωτικών καναλιών, πέφτει στο κενό», αναφέρει η Ένωση.

Και συνεχίζει: «η παραγωγή του βίντεο, η προβολή και τέλος η αναμετάδοσή του από την ΕΡΤ χωρίς, όμως, αντίλογο συνέχισε, δυστυχώς, μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση. Η στοχοποίηση συναδέλφων και κυρίως η προσπάθεια εκφοβισμού τους στην κοινωνία δεν θα περάσουν».

Κλείνοντας, η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες.