Επί πληρωμή θα δίνει πλέον πλάνα η ΕΡΤ, τόσο από το αρχειακό υλικό της, όσο και από τις ειδήσεις, καθώς το Δ.Σ. ενέκρινε σχετικό τιμοκατάλογο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real News», η σχετική απόφαση, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», για υλικό της τρέχουσας ειδησεογραφίας διατηρείται η δωρεάν παραχώρηση από την ΕΡΤ στα ιδιωτικά κανάλια (το λεγόμενο pool) για τα πρώτα 90 δευτερόλεπτα, ενώ, πέραν αυτής της διάρκειας, το κόστος ανέρχεται στα 50 ευρώ το λεπτό.

Από αυτό τον κανόνα εξαιρούνται οι εθνικής σημασίας δραστηριότητες της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, στις οποίες η δημόσια τηλεόραση έχει αποκλειστικότητα λόγω του θεσμικού της ρόλου, που θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν.

Για θέματα που καλύπτονται μόνο από την ΕΡΤ, παρότι είναι δυνατή η πρόσβαση και από άλλους σταθμούς, θα υπάρχει κοστολόγηση ανά περίπτωση και το ύψος του ανταλλάγματος θα ορίζεται κατόπιν εισήγησης του γενικού διευθυντή ειδήσεων.

Παράλληλα, μπαίνει τέλος στη δωρεάν αμοιβαία ανταλλαγή πλάνων, που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια ανάμεσα στην ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια, ενώ συγκεκριμένες τιμές έχουν καθοριστεί για την παραχώρηση αρχειακού υλικού (π.χ. 1.250 ευρώ την ώρα για σειρές και μουσικά προγράμματα και 1.000 ευρώ την ώρα για ντοκιμαντέρ ή ενημερωτικές εκπομπές).