​Για την «μάχη» του μεγαλύτερου γιου της, Νικήτα, με την δυσλεξία μιλά σε συνέντευξή της η Μαρία Μπακοδήμου!

«Είναι πάρα πολλά παιδιά και είναι πολύ κακό το σύστημα, γιατί αυτό κάνει πολύ χειρότερη τη θέση των δυσλεκτικών. Είναι δύσκολο να κρατήσεις σε ένα παιδί που έχει δυσλεξία την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση στο όριο που πρέπει για να μην πέσει», λέει, στο περιοδικό «You», η παρουσιάστρια του «ΦΜ Live», που μεταδίδεται από το Star καθημερινά, στις 14:45.

Σε ερώτηση για το πώς κατάλαβε το πρόβλημα του Νικήτα, η Μαρία αναφέρει: «μου το είπαν στο σχολείο αλλά το είδα και εγώ. Έχει και ο μπαμπάς του δυσλεξία. Σκέψου τώρα κάποια παιδιά στο δημόσιο που μερικοί καθηγητές που δεν έχουν την ενημέρωση για να το αντιμετωπίσουν πόσο ριζικά μπορεί αυτό να χαρακτηρίσει την πορεία της ζωής τους, να την καθορίσει, και πόσο άσχημα να νιώσουν για τον εαυτό τους».

«Και λογοθεραπευτή είχαμε και δασκάλα στο σπίτι και δασκάλους εξειδικευμένους σε μαθησιακές δυσκολίες. Σιγά - σιγά αυτό ωρίμασε και το παιδί δεν έχει ανάγκη πλέον από αυτή την υποστήριξη. Έχει βρει τους κώδικές του. Και, ευτυχώς, ήταν πολύ καλός αθλητής και δεν μειώθηκε η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθησή του», καταλήγει.