​Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες από την σφαγή στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo».

Γι΄αυτό και η συντακτική ομάδα του «Charlie Hebdo» ετοίμασε ένα «μαύρο» εξώφυλλο για το συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού, το οποίο θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη στα περίπτερα, σε ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, το φόντο έχει επιλεχθεί να είναι μαύρο, απεικονίζοντας με άσπρα χρώματα έναν άνδρα με γενειάδα, ο ��ποίος εμφανίζεται ως θεός, ενώ πάνω από το κεφάλι του έχει τον παντεπόπτη οφθαλμό σε ένα τρίγωνο.

charliehebdo.jpg

Με τα χέρια του ματωμένα και ένα Καλάσνικοφ στην πλάτη, το εξώφυλλο συνοδεύεται από τον τίτλο:

«Ένα χρόνο μετά, ο δολοφόνος ακόμα τρέχει».

Το εξώφυλλο έχει την υπογραφή του σκιτσογράφου Riss, ενώ στο επετειακό τεύχος, που θα έχει 32 σελίδες αντί για 16 που είναι συνήθως και θα πωλείται στην τιμή των τριών ευρώ, θα περιλαμβάνονται και σκίτσα εκείνων που έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες του Σαΐντ και του Σερίφ Κουασί το πρωί της 7ης Ιανουαρ��ου.

Σημειώνουμε, ότι το πρωί της 7ης Ιανουαρίου του 2015 οι αδερφοί Κουασί, εισέβαλαν στα γραφεία του περιοδικού στο κέντρο του Παρισιού και εκτέλεσαν 12 σκιτσογράφους και μέλη της συντακτικής ομάδας του Charlie Hebdo.

Καθώς λοιπόν πλησιάζει αυτή η «μαύρη» επέτειος, έχουν προγραμματιστεί στο Παρίσι κατά την διάρκεια της εβδομάδας διάφορες εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα την Τρίτη, θα η θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας για τα θύματα. Η Τετάρτη είναι η ημέρα κυκλοφορίας του Charlie Hebdo ενώ την Πέμπτη ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση των δυνάμεων ασφαλείας.

Κεντρική εκδήλωση θα είναι την Κυριακή η συγκέντρωση στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, οι συγκεντρώσεις στην οποία έχουν γίνει σύμβολο της άρνησης των Γάλλων να τρομοκρατηθούν.