​Σε ηλικία μόλις 50 ετών απεβίωσε ο δημοσιογράφος Σταμάτης Ασημένιος, συνεργάτης επί σείρα ετών της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle στη Γερμανία, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του στον ΣΚΑΙ.

SA

Ο δημοσιογράφος και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Έσσης, ο οποίος ασχολήθηκε κυρίως με θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής και μετανάστευσης, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής, μετά από σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο τον τελευταίο χρόνο και οι συνάδελφοι του στον ΣΚΑΙ τον αποχαιρέτησαν ιδιαίτερα συγκινημένοι.

«Η οικογένεια του ΣΚΑΙ θρηνεί μια μεγάλη απώλεια... Σήμερα έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος μας συνάδελφος Σταμάτης Ασημένιος, επί σειρά ετών συνεργάτης από την υπηρεσία της Deutsche Welle» δήλωσε βουρκωμένη η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ τα Σαββατοκύριακα, Χριστίνα Βίδου.

SA2.jpgVIDOU.jpg

Χ.Βίδου

Με δάκρυα στα μάτια και με σπασμένη φωνή αποχαιρέτησε τον Σταμάτη Ασημένιο και η δημοσιογράφος της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle στη Γερμανία, Ειρήνη Αναστασοπούλου.

EE.jpg
Ε.Αναστασοπούλου

«Ένα σημαντικό και ιδιαίτερα αγαπητό μέλος της σύνταξης μας έφυγε σήμερα ο Σταμάτης. Παρά τον αγώνα που έδωσε, τους τελευταίους 13 μήνες με χιούμορ και καρτερικότητα δεν τα κατάφερε, δεν τα έβγαλε πέρα και έτσι δυστυχώς έφυγε από την ζωή. Νικήθηκε από την σύντομη ασθένεια που αντιμετώπισε. Με την παρουσία του στο δημοσιογραφικό χώρο διακρίθηκε κυρίως για την βαθιά του γνώση και την ισορροπημένη προσέγγιση κυρίως την περίοδο της θερμής φάσης της κρίσης μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας. Παλαιότερα είχε διατελέσει συντάκτης στην ελληνική εκπομπή της γερμανικής ραδιοφωνίας, της βαυαρικής ραδιοφωνίας του Μονάχου και είχε μεγάλη δράση στο χώρο των ελληνικών κοινοτήτων, ενώ εξέδιδε και τα μεταναστευτικά νέα. Επίσης ως επιστημονικός συνεργάτης δίδαξε στο γερμανικό πανεπιστήμιο, μαθήματα σχετικά με την ενσωμάτωση των ξένων στην Γερμανία. Είχε σπουδάσει Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βόνης. Αφήνει σε εμάς και στον ΣΚΑΙ ένα τεράστιο κενό, το δάκρυ μας τον συνοδεύει, η σκέψη μας είναι στα δύο του παιδιά, στην σύζυγο του, στην οικογένεια του στην Αθήνα και στην αγαπημένη ιδιαίτερη πατρίδα του την Χίο» είπε χαρακτηριστικά η κα Αναστασοπούλου.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΚΑΙ