​Χαρακτηρίσθηκε ως η πλέον πλούσια Αφροαμερικανή τον 20ο αιώνα. Η Όπρα Γουίνφρι αποφάσισε να επιβεβαιώσει τον τίτλο της προσθέτοντας στην περιουσία της μία ονειρική κατοικία άνω των 800 τετραγωνικών μέτρων, σε χειμερινό θέρετρο στο Κολοράντο, η οποία κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 14 εκατομμύρια δολλάρια!
Η πολυτελής κατοικία διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια και είναι γεμάτη με έξυπνες λειτουργίες. Πρόκειται για σπίτι hi-tech.
Ο μεσίτης που το πούλησε στην Όπρα είπε σε τοπικό περιοδικό ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης πότιζε τα φυτά εσωτερικού χώρου αυτόματα από το Σαν Φραντσίσκο, πολύ απλά μέσω ενός Ipad.
Σε απόσταση ενός λεπτού από εκεί βρίσκονται οι πίστες του σκι. Το σπίτι διαθέτει ειδικό τρενάκι για να μεταφέρει την Όπρα και τους καλεσμένους της, χωρίς να χρειάζεται να περνά από τους δρόμους όπου πολλές φορές δημιουργείται το αδιαχώρητο.
Το περιοδικό Forbes προσδιορίζει την περιουσία της Όπρα, που μέχρι το 2011 παρουσίαζε το πλέον επιτυχημένο talk show στην αμερικανική τηλεόραση, σε περισσότερα από 3,2 δις δολλάρια. Σήμερα έχει δική της εταιρεία παραγωγής και πολλά ακίνητα σε αρκετές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.