​Για «κυβερνητικό bullying» και επιθέσεις που στόχο έχουν τη χειραγώγηση της ελευθεροτυπίας, κάνει λόγο η ΕΣΗΕΑ, σχολιάζοντας τις επιθέσεις υπουργών κατά δημοσιογράφων, με πιο πρόσφατη εκείνη του Παύλου Πολάκη.

«Ορισμένα Κυβερνητικά στελέχη έχουν μετατρέψει τον πόλεμό τους κατά της διαπλοκής σε επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων με προφανή στόχο τη χειραγώγηση της ελευθεροτυπίας», αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης σε ανακοίνωση που βγήκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Και η ΕΣΗΕΑ συνεχίζει: «μετά τον αποκλεισμό δημοσιογράφων στην Ειδομένη και την αναίτια προσαγωγή άλλων συναδέλφων μας στο αστυνομικό τμήμα, με εμφανή ευθύνη του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, το πολιτικό bullying σε βάρος του Τύπου συνεχίστηκε από τον Αναπλη��ωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη».

«Το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι αδιαπραγμάτευτο και οι δημοσιογράφοι είμαστε αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε. Η ΕΣΗΕΑ μαζί με την κοινωνία δεν αποδέχεται το φράχτη, ούτε για τους πρόσφυγες, ούτε για την ενημέρωση», καταλήγει η ανακοίνωση.