​Τις διαφορές τους on air έλυσαν Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Παππούς στον αέρα της πρωινής εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, βγήκε τηλεφωνικά κατηγορώντας τον οικονομικό συντάκτη για παραπληροφόρηση:

«Υπήρχε μια παραπληροφόρηση και χθες και προχθές για όσα έχω πει στην οποία δυστυχώς συμμετείχε και το Mega και ο κύριος Παππούς που είναι μαζί σας. Ζήτησα εγώ να είμαι μαζί σας γιατί θέλω να λέω μπροστά του αυτά που έχει πει και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν είπα ποτέ και ευτυχώς υπάρχει το video, ότι θα μπουν αναδρομικοί φόροι το 2015. Μου αποδόθηκε αυτή η δήλωση και είναι ψέματα. Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει φόρος αν δεν μαζέψουμε τις αποδείξεις για το 2015!»

Όπως εξήγησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, «μέχρι τον Δεκέμβρη του 2014, έπρεπε να λυθεί νομοθετικά το τι γίνεται με τις αποδείξεις που πρέπει να μαζεύει ο κόσμος για το 2015. Αυτό δεν έγινε. Προφανώς με μια μεταφυσική ευθύνη φταίει ο Αλεξιάδης γι΄αυτό αλλά πάμε παρακάτω! Μέσα στο 2015 αυτό δεν έγινε. Εγώ πήγα στο Υπ. Οικονομικών τέλη Ιουλίου. Το να έφερνα μια τέτοια διάταξη τον Σεπτέμβριο μαζί με όλα τα άλλα που είχαμε, θα υπήρχε μια πολύ σωστή κριτική ότι “τώρα θυμηθήκατε να νομοθετήσετε για το 2015 ο,τι έπρεπε να νομοθετηθεί πριν ξεκινήσει η χρονια; Γι΄αυτό και δεν το κάναμε. Από τον Φεβρουάριο και μετά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε να αντιμετωπίσει κάποια άλλα πολύ σοβαρά θέματα στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά να δεχτούμε κ��ι αυτή την κριτική. Αφήσαμε να φτάσει το τέλος της χρονιάς και για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα, ετοιμάστηκε από τις υπηρεσίες και ήρθε σαν πρόταση μια νομοτεχνική βελτίωση. Δεν θα πηγαίναμε τον Δεκέμβριο του 2015 να βάλουμε φόρο 22% στον κόσμο για τις αποδείξεις όπως υπήρξε παραπληροφόρηση. Νομοκοτεχνικά θα λύναμε το θέμα!»

Παίρνοντας τον λόγο, εμφανώς εκνευρισμένος, ο Γιώργος Παππούς απάντησε:

«Συνεργάτης σας κύριε Υπουργέ, ανέφερε ότι πρόκειται για παράταση της διάταξης που ίσχυε για την χρήση του 2014. Δηλαδή αυτό που εφαρμόστηκε στις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Άρα αν ψάχνετε κάποιον υπεύθυνο θα πρέπει να τον αναζητήσετε στο γραφείο σας. Και επειδή βάλατε και θέμα προσωπικό, αναφέρομαι σε μένα, φαντά��ομαι ότι θα πρέπει να δώσετε την ίδια μορφή και για τους υπόλοιπους συναδέλφους του ρεπορτάζ, που είχαν την ίδια πληροφόρηση και αντίδραση με μένα. Άρα αν ψάχνετε για σκοπιμότητες, ψάχνετε σε λάθος άνθρωπο!»

«Κύριε Παππού νομίζω εκτίθεστε διότι είστε έμπειρος, και ξέρετε φορολογικά. Όταν ένα χαρτί έχει τη φράση νομοτεχνική, είναι σαφέστατο τι εννοούμε. Άλλο πράγμα το να φέρουμε νέα διάταξη και άλλο πράγμα να λέμε νομοτεχνική. Εκτίθεστε εσείς ο ίδιος. Είπαμε με σαφήνεια νομοτεχνική ρύθμιση!» του ανταπάντησε ο Τρύφων Αλεξιάδης, με τον Γιώργο Παππού να περνά στην αντεπίθεση:

«Υπουργέ τους συνεργάτες σας τους ρωτήσατε τι πληροφόρηση μας δώσανε; Γιατί νομοτεχνική διάταξη και στο παρελθόν ήταν οι παρατάσεις των προηγούμενων διατάξεων! Τι συζητάμε τώρα, θα μας βγάλετε τρελούς δηλαδή; Όλους τους δημοσιογράφους που πήραν στα χέρια τους αυτό το mail και ρωτήσαν τι συμβαίνει; Δηλαδή μας λέτε ότι η προσκόμιση αποδείξεων θα ήταν εθελοντική;»

Ωστόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών επέμεινε στα λεγόμενα του, προειδοποιώντας πως «όταν υπάρχει παραπληροφόρηση θα βγαίνω να το λέω και από την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή θα λέω και ονόματα και ΜΜΕ διότι δεν απαντήθηκε αυτό που είπα πριν. Νομοτεχνική ρύθμιση σημαίνει ότι υπήρχε κενό νόμου για το οποίο οι ευθύνες είναι αλλού και όχι στον Αλεξιάδη, και έπρεπε να τακτοποιηθεί! Έχετε διαψευστεί σε πολλά από αυτά που έχετε προβλέψει, όπως τα ανείσπρακτα ενοίκια, που άλλα λέγατε και άλλα κατατέθηκαν και δεν βγήκατε να πείτε την αλήθεια. Έχετε διαψευστεί και σε άλλα θέματα φορολογικά που άλλα προβλέπατε και άλλα έγιναν, περιμένετε την διάταξη την επόμενη εβδομάδα, θα ξαναδιαψευστείτε! Άλλο η δημοσιογραφία και άλλο η πολιτική».

«Κύριε Αλεξιάδη, εγώ δεν μπορώ να προβλέπω το μέλλον και τι θα κάνετε εσείς σε μια εβδομάδα, όταν φέρνετε μια διάταξη που αφήνει ένα κενό, εν προκειμένω για τα ανείσπρακτα που αναφέρατε, είμαι υποχρεωμένος να πω ότι αυτό του πράγμα που φέρνει το ΥΠΟΙΚ, φέρνει αυτή την επιβάρυνση. Τώρα αν εσείς την επόμενη ημέρα ή εβδομάδα φέρετε διάταξη που διορθώνει το κακώς κείμενο, αυτό δεν είναι σκοπιμότητα ούτε λάθος πρόβλεψη Υπουργέ» κατέληξε ο Γιώργος Παππούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.