Ένα ντοκιμαντέρ για την αντιπαράθεση των κατοίκων της Λαυρεωτικής με την κεντρική εξουσία, μετά την απόφαση για την δημιουργία χωματερής στην Κερατέα, δημιούργησε ο δικός μας Βάιος Σύρρος, ο επί σειρά ετών αστυνομικός συντάκτης του Star!

Το «128 Κερατέα, Μια Πραγματική Ιστορία» καταγράφει την προσπάθεια των κατοίκων μιας μικρής αγροτικής πόλης να ανατρέψουν την πολιτική απόφαση που ήθελε την δημιουργία χωματερής σε δασική περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους μέσα σε αρχαιολογικό χώρο.

ΣΥΡΡΟΣ 1 (1024x683).jpg
(Γρηγόρης Οικονομίδης - Βάιος Σύρρος)

Επί 128 μέρες, όσες κράτησε η βίαιη αντιπαράθεση των κατοίκων της Λαυρεωτικής με την κεντρική εξουσία, η κάμερα των δημιουργών του ντοκιμαντέρ αποτύπωσε με τρόπο ρεαλιστικό τις ακραίες συνθήκες σύγκρουσης που διαμορφώθηκαν στους κόλπους μιας συντηρητικής κοινωνίας, όπου η κλιμάκωση της βίας προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν καταθέτουν σήμερα τη δική τους μαρτυρία για τα γεγονότα, αλλά και για τις ανοιχτές πληγές που άφησαν στον ψυχισμό της τοπικής κοινωνίας.

Ο Βάιος Σύρρος και ο Γρηγόρης Οικονομίδης «υπογράφουν» το σενάριο και τη σκηνοθεσία, ενώ το μοντάζ και τον σχεδιασμό ήχου ο Χρήστος Γιαννακόπουλος, την αφήγηση ο Ανδρέας Μαριανός και την πρωτότυπη μουσική ο Βαγγέλης Βέκιος και οι ΕΛΕΛΕΥ.

Το «128 Κερατέα, Μια Πραγματική Ιστορία» θα προβλ��θεί απόψε το βράδυ, στις 23:00, από την δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ 2).

Δείτε στο βίντεο το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ!