​«Συγγνώμη» από τους οροθετικούς ζητά η «SportDay», μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της 1ης Δεκεμβρίου. Παράλληλα, η συντακτική ομάδα της εφημερίδας απαντά στα «πυρά» που δέχθηκε από διάφορες ιστοσελίδες, αλλά και στα social media.

Το φύλλο της Τετάρτης είναι αφιερωμένο στους οροθετικούς, παρουσιάζοντας στοιχεία για τον HIV στη χώρα μας, ενώ τονίζεται πως τα έσοδα από τις πωλήσεις της Τρίτης θα δοθούν στον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος. Επίσης, με τρία κείμενά τους, στις σελίδες, 2 και 3 και στο οπισθόφυλλο, οι συντάκτες της εφημερίδας απαντούν στους επικριτές.

021215161730_0173 (825x1024).jpg

Το άρθρο στο οπισθόφυλλο αναφέρει:

«Ο επίσημος λογαριασμός του Τσάμπιονς Λιγκ στο twitter, στις 24 Νοεμβρίου στο liveblog, χρησιμοποίησε δύο πρωτοσέλιδα. Της γαλλικής “Equipe” και της ελληνικής “SportDay”. Εκείνο το πρώτο φύλλο μας απεικόνιζε τον Μάρκο Σίλβα σαν άλλο Δαυίδ να κρατάει μια σφεντόνα και τον Πεπ Γκουαρντιόλα... τεράστιο, σαν τον Γολιάθ. Ουδεμία αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από κανέναν!

Την επομένη της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία, η “SportDay” βγήκε με μαύρο πρωτοσέλιδο, δηλώνοντας ανοικτά τη στήριξή μας προς τους Γάλλους. Ευλογήσαμε τα γένια μας που κάναμε σωστή αξιολόγηση είδησης. Κάποιοι από τον ανταγωνισμό το είδαν κι αυτό αρνητικά. Η “SportDay” κυκλοφόρησε με άσπρο πρωτοσέλιδο και τη φράση: “Η ουσία κρύβεται στο περιεχόμενο���. Εισπράξαμε ειρωνεία, χλεύη και άλλα πολλά.

Χθες η κατάσταση... τερματίστηκε. Είδαμε παλιούς συναδέλφους, διευθυντές κι αρκετούς ακόμα να... πονάνε, να... κλαίνε, να... δακρύζουν για την εικόνα της σημερινής “SportDay”. Να μιλάνε για “ομάδα - μοντέλο, που έγινε...”, να αναφέρουν πως “ήταν κάποτε μια εφημερίδα”, πως “ξερνάω...”, πως “Όταν ξεκίνησε η SportDay, κανείς δεν περίμενε αυτό το χάλι. Κρίμα...” να μας προτρέπουν να αλλάξουμε όνομα! Για όνομα...

collagesportday (1024x645).jpg

Είναι οι ίδιοι που επί ημερών τους η εφημερίδα έφτασε να χρωστά στους εργαζόμενους πέντε και έξι μισθούς, που έκαναν το μαγαζί δυσλειτουργικό και προσκυνημένο. Ακόμα χειρότερα, είναι αυτοί που όταν ξεκίνησαν τα προβλήματα την έκαναν με... ελαφρά, πηδηματάκια πληρωμένοι στο ακέραιο... Δικαίως, λοιπόν, ζητούν συγγνώμη από τη “SportDay”.

Προς ενημέρωσή τους, οι εργαζόμενοι πλέον στη “SportDay” πληρώνονται στην ώρα τους, έχουν κίνητρο, πάνε καθημερινά με το χαμόγελο στο γραφείο τους και είναι περήφανοι που εργάζονται σε μία επιχείρηση που αποπνέει υγεία, προάγει πολιτισμό κι όταν κάνει λάθος, ζητάει συγγνώμη.

ΥΓ.: Ουαί σε όλους μας! Γραμματείς και Φαρισαίοι... διυλίζουμε τον κώνωπα... και καταπίνουμε την κάμηλον... Βλέπουμε την καρφίτσα στο μάτι του απέναντι και δεν βλέπουμε το δοκάρι στο μάτι το δικό μας...».