​Τέσσερα χρόνια μετά από το χωρισμό της από τον σύζυγό της, Μάριο, η Κατερίνα Παπακωστοπούλου, αποκάλυψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», τους λόγους που την έκαναν να πάρει διαζύγιο.

Η παρουσιάστρια του Star, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, γνώρισε τον πρώην άντρα της το 2004 σε μία παραλία της Ναυπάκτου και μέσα σ’ ένα χρόνο παντρεύτηκαν και απέκτησαν την μονάκριβη κόρη τους!

«Κάνοντας σήμερα την αυτοκριτική μου λέω πως δεν μετάνιωσα γι’ αυτό το γάμο γιατί μου έχει χαρίσει ένα αγγελούδι, αλλά ενδεχομένως να χρειαζόμασταν να μείνουμε περισσότερο χρόνο μαζί πριν παντρευτούμε για να δούμε τα τρωτά σημεία μας. Θεωρώ πως ήμουν ανώριμη συναισθηματικά για τον γάμο που έκανα. Ήμουν ένα κορίτσι που ήξερε μόνο να δουλεύει. Αυτό ήξερα να κάνω πολύ καλά» παραδέχτηκε η Κατερίνα και πρόσθεσε: «Δεν είχα μείνει ποτέ μόνη μου, δεν ήξερα να μαγειρεύω, δεν ήξερα να αναλαμβάνω ευθύνες. Το μόνο που ήξερα ήταν να πηγαίνω στην δουλειά μου στις εννέα το πρωί και να γυρίζω το βράδυ. Ήξερα όμως να ερωτευτώ. Η μαμά μου ήταν πάντα εκεί από την ημέρα που γέννησα την Μαριλίτα. Εγώ αν και γέννησα στα 28 μου, έγινα συνειδητοποιημένη μαμά στα 33».

Παράλληλα, όπως επισήμανε, η Κατερίνα Παπακωστοπούλου, τα τελευταία χρόνια του γάμου της, είχε σταματήσει πλέον να βλέπει ερωτικά τον σύζυγό της.

«Θεωρούσα πως ο πρώην σύζυγός μου είναι ένας καλός μου φίλος. Θα μπορούσαμε να είμαστε κολλητοί αλλά όχι σύζυγοι. Καταλήξαμε στην φιλία. Περνούσαμε καλά, κάναμε πολύ ωραία ταξίδια, μιλούσαμε πολύ. Είναι ένας άνθρωπος αξιοπρεπής απλά εγώ δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με την έλλειψη ερωτικής επαφής. Χάσαμε λίγο τον θαυμασμό ο ένας για τον άλλον. Εγώ προσπαθούσα να του κρατήσω ζωντανό το ενδιαφέρον, όμως είχα πεισμώσει κιόλας με κάποια άλλα γεγονότα. Πέσανε πολλά βάρη πάνω μας από πολύ νωρίς. Από δύο σύντροφοι που γνωριστήκαμε σε μία παραλία σ’ ένα χρόνο γίναμε γονείς. Φτιάχναμε και τρία σπίτια εκείνη την περίοδο και αναλωθήκαμε σε δάνεια και αριθμούς».

Η ίδια και ο σύζυγός της μπορεί να χώρισαν, δεν κατέληξαν όμως ποτέ στα δικαστήρια αλλά αντίθετα τερμάτισαν το γάμο τους με αξιοπρέπεια.

«Τώρα περνάω την καλύτερη φάση της ζωής μου, γιατί έχω καταλάβει πως είμαι η κυρία του σπιτιού, πέρασα όλη την οικονομική κρίση μόνη μου το 2012. Είμαι μία γυναίκα που ποτέ δεν μπήκε σε αντιδικίες, 8 χρόνια γάμου άλλωστε δεν μπορούν να καταμετρηθούν με διατρο��ές. Είμαι άνθρωπος που δεν κοστολογεί τα συναισθήματα με χρήματα και νιώθω πολύ τυχερή γιατί η κόρη μου έχει έναν μπαμπά που τη λατρεύει και εγώ έχω μία μαμά που μου λύνει τα χέρια» είπε η Κατερίνα, ενώ παραδέχτηκε πως έχει βρει την ευτυχία στο πρόσωπο του πολιτικού μηχανικού Σπύρου Ρίζου: «Πλέον είμαι πολύ ερωτευμένη σε μία νέα σχέση που μου δίνει την απόλυτη ισορροπία. Έχουμε κλείσει δύομιση χρόνια μαζί».