​Για την παρουσία που έχει στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star στις 19:50 με την Μάρα Ζαχαρέα, αλλά και για τις αυτοτελείς έρευνες που κάνει, μίλησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Reallife», ο Τάσος Τέλλογλου!

Τελλογλου 1.jpg
( ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την έρευνα που έκανε για το Star, o Tά��ος Τέλλογλου την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στις 24:00, με θέμα «Η άλλη μεριά της θάλασσας: Διασχίζοντας το Αιγαίο με τους πρόσφυγες»)

«Δεν πιστεύω πως είναι ρουτίνα η δουλειά μου. Συνεχώς υπάρχουν καινούργιες ιστορίες να ερευνήσεις. Δεν υπάρχει εύκολη έρευνα. Υπάρχουν έρευνες που δεν θα καταλήξουν πουθενά και απλώς θα πεταχτούν. Η κόρη μου καμιά φορά, μου λέει πως κάνω την πιο βαρετή δουλειά του κόσμου, γιατί έχει υπόψη της αυτό, ότι στη δουλειά μας πολλά πράγματα δεν καταλήγουν κάπου» δήλωσε ο δημοσιογράφος του Star.

τέλλογλου 2.jpg

Ο ίδιος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και σε όλα αυτά που ζούμε σήμερα στη χώρα μας.

«Δεν θα μπορούσα να πω αν είναι η χειρότερη ή η καλύτερη στιγμή. Ο καθένας από εμάς παλεύει κάθε μέρα για να κρατήσει τον σεβασμό στον εαυτό του. Υπάρχουν άνθρωποι που εξαιτίας της κοινωνικής και της οικονομικής τους θέσης τον έχουν χάσει» ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου, ενώ επισήμανε πως η ανασφάλεια δεν θα πρέπει να οδηγεί κάποιον να κάνει περισσότερα πράγματα, γιατί αυτό δεν σημαίνει πως είναι και καλύτερα.«Η δουλειά μας είναι ένας αγώνας μαραθωνίου και όχι ένας αγώνας ταχύτητας. Πρέπει διαρκώς να είσαι παρών».

Όσο για το αν πιστεύει πως η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα;

Telloglou (506x297).jpg

«Σίγουρα δεν παράγ��ι σαπούνι, ούτε καφέ. Έχεις μία ευθύνη σε αυτούς που σε παρακολουθούν και σε διαβάζουν. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που χτίζεται με τα χρόνια και μπορεί να γκρεμιστεί μέσα σε πολύ λίγο διάστημα. Από αυτή την άποψη είναι λειτούργημα».

Ο δημοσιογράφος του Star, δεν δίστασε να παραδεχτεί πως στην μακροχρόνια πορεία έχει κάνει αρκετά λάθη: «Υπάρχουν στιγμές που έχω κάνει λάθη. Στιγμές δηλαδή που θα μπορούσα να έχω ακούσει πιο πολύ και μία δεύτερη άποψη την οποία υποτίμησα και τελικά μπορεί να οδηγήθηκα σε λάθος συμπέρασμα. Αλλά έχω φροντίσει να το διορθώσω. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στην δημοσιογραφία από το να παραδέχεσαι ότι έχεις κάνει απλώς ένα λάθος».

Παράλληλα, ο Τάσος Τέλλογλου αποκάλυψε αν σκέφτηκε ποτέ να γυρίσει πίσω σ��ην Γερμανία, όπου και εργάστηκε στο παρελθόν.

«Πολλές φορές το σκέφτηκα, αλλά θυμάμαι έναν συνεργάτη που μου είχε πει ότι οι δημοσιογράφοι είναι μία φάρα που υπάρχει σε ένα μέρος όταν όλοι οι άλλοι φεύγουν! Η Ελλάδα έχει μία μεγάλη ιστορία. Τώρα που ενδιαφέρει αρκετό κόσμο και έξω από εμάς και προσελκύει δημοσιογράφους , δεν νομίζω πως είναι η στιγμή να φύγει κάποιος από την Ελλάδα».