Για το εξώφυλλο του περιοδικού «Madame Figaro» φωτογραφήθηκε η Ελένη Μενεγάκη, ενώ μίλησε στη συνέντευξη που παραχώρησε, για τη ζωή της με τον Μάκη Παντζόπουλο, την κόρη τους Μαρίνα, την καθημερινότητα με τα τέσσερα παιδιά της αλλά και τον τρόπο που έχει μάθει να χειρίζεται τα δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική της ζωή.

Ερωτηθείσα για το πώς τα βγάζει πέρα με τέσσερα παιδιά μέσα στο σπίτι η παρουσιάστρια απάντησε: «Προς Θεού, όλα γίνονται. Εδώ τα βγάζουν πέρα γυναίκες με πολύ πιο δύσκολη καθημερινότητα σε όλα τα επίπεδα, δε θα τα βγάλω πέρα εγώ; Αλίμονο! Είναι ίσως λίγο πιο πιεστικά, αλλά κι αυτό εξαρτάται από τις επιλογές και τις προτεραιότητές σου. Προφανώς κανείς δε με ανάγκασε να κάνω κι άλλο παιδί. Και εγώ και ο Μάκης θέλαμε πολύ να αποκτήσουμε το μωρό μας, τη Μαρινούλα μας, και ευχαριστούμε το Θεό που τα καταφέραμε. Αυτό το “δώρο” είναι χίλιες φορές πιο σημαντικό από οποιεσδήποτε άλλες πρόσκαιρες δυσκολίες».

M_Figaro_Meneg.JPG
Όπως εξομολογήθηκε «η ζωή μου μέχρι σήμερα μου έχει αφήσει μόνο όμορφες αναμνήσεις και ένα πολύ όμορφο σήμερα – δε μένω στις δυσκολίες, αν και βεβαίως υπήρξαν πολλές. Όχι, αυτό που ζω τώρα... δεν ξέρω... δε φτάνουν τα λόγια για να το περιγράψω...»

M_Figaro_Menega.JPG
Ωστόσο, αυτό που λείπει στη ζωή της είναι ο χρόνος. «Δε μου φτάνει ο χρόνος για όλα όσα πρέπει να κάνω κάθε μέρα, πράγματα για τα οποία πρέπει να έχω και δυνάμεις και ενέργεια και κέφι, όπως κάθε γυναίκα. Όλες δεν ψάχνουμε περισσότερο δημιουργικό χρόνο για την οικογένειά μας, τα παιδιά μας, το σύντροφό μας, τους φίλους μας, τη δουλειά, τις υποχρεώσεις μας; Λίγο χρόνο για εμάς; Μια στάλα ηρεμίας χωρίς να μας βομβαρδίζουν οι καθημερινές έγνοιες, τα άγχη, όλα όσα τρέχουμε να προλάβουμε; Αυτό έχω ανάγκη κι εγώ» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ναι, είμαι συγκεντρωτική! Και το ξέρω ότι είμαι! Είναι αυτό που λες στην αρχή “άσε, θα το κάνω κι αυτό εγώ, γιατί ξέρω πως πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα και χωρίς πολλές κουβέντες”. Και ξαφνικά βρίσκεσαι να τρέχεις για όλα και να αναρωτιέσαι γιατί».

Όσο για το πως χειρίζεται τα δεκάδες δημοσιεύματα που την αφορούν; Η Ελένη Μενεγάκη απάντησε: «Δεν έχω μια απλή απάντηση σ’ αυτό. Εξαρτάται από το γεγονός κάθε φορά. Επειδή είμαι πάρα πολλά χρόνια σ’ αυτή τη δουλειά, πιστεύω πως έχω μάθει να χειρίζομαι ψύχραιμα τα περισσότερα “χτυπήματα”. Αν όμως κάτι έχει να κάνει με τα παιδιά μου, αν μπορεί να τα επηρεάσει σοβαρά και να δημιουργήσει προβλήματα στη ζωή τους –ανάλογα με την ηλικία που βρίσκονται–, τότε εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Δε θα ήθελα όμως να μιλήσω άλλο γι’ αυτό. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν καλά τι εννοώ».