​Με επίσημη ανακοίνωση απάντησαν οι υπεύθυνοι της Eurovision στη φημολογία των τελευταίων μηνών για τη συμμετοχή ή μη της Αυστραλίας στη διοργάνωση του 2016: όπως αποφασίστηκε, θα δώσει το «παρών» και στη Στοκχόλμη!

Η Αυστραλία πήρε μέρος για πρώτη φορά στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού φέτος, προκαλώντας πληθώρα θετικών σχολίων, αλλά και αντιδράσεων.

«Η ανταπόκριση που είχαμε από τους τηλεθεατές, από τους fans και από τα μέσα μετά τη συμμετοχή της Αυστραλίας στη Βιέννη ήταν παραπάνω από θετική», επεσήμανε ο Τζον Όλα Σαντ, ο executive supervisor της Eurovision και συνέχισε: «πιστεύουμε ακράδαντα πως η Eurovision μπορεί να εξελιχθεί κυριολεκτικά σε ένα παγκόσμιο γεγονός και η συμμετοχή της Αυστραλίας για δεύτερη χρονιά είναι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Μένει απλά να δούμε πώς θα εξελιχθεί ένα τέτοιο event μακροπρόθεσμα».

Στον φετινο διαγωνισμό, στη Βιέννη, η Αυστραλία εμφανίστηκε απευθείας στον τελικό, τιμής ένεκεν για το ντεμπούτο της στην Euovision, ωστόσο, τον Μάιο του 2016, στη Στοκχόλμη, αναμένεται να περάσει από τους ημιτελικούς, όπως και οι υπόλοιπες χώρες.