Είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις εφαρμογές του κινητού που κάνει θραύση στο διαδίκτυο και έχει ήδη 1.000.000 χρήστες. Πρόκειται για το Quizdom το παιχνίδι που συνδυάζει γνώσεις και διασκέδαση.

Ο δημιουργός του παιχνιδιού, ο κύριος Τριαντάφυλλος Ξυλούρης αποκάλυψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» πως του ήρθε αυτή η μεγάλη ιδέα.

«Εμένα μου άρεσαν τα παιχνίδια γνώσεων και είχα και πολλές άλλες ιδέες. Τα έβαλα κάτω λοιπόν και θεώρησα πως μία τέτοια εφαρμογή(σ.σ: ένα παιχνίδι που να αφορά τις γνώσεις), θα ήταν καλή και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για την ελληνική αγορά. Ανάμεσα στις άλλες που είχα σκεφτεί διάλεξα το «Quizdom». Μάλιστα άφησα την δουλειά μου, ήμουν σύμβουλος εταιριών, για να ασχοληθώ full time με αυτό. Είναι το πιο ωραίο διαδραστικό παιχνίδι που μπορεί κάποιος να παίξει στο κινητό του. Το πιο καλό είναι ότι δεν παίζεις μόνο αλλά μαθαίνεις κιόλας» τόνισε.

Στο παιχνίδι συμμετέχουν δύο άτομα. Ο καθένας διαλέγει δύο κατηγορίες(σ.σ: ιστορία, γλώσσες, ζώα, θρησκεία, celebrities, τέχνες, μουσική, συνεμά, παιχνίδια, εικοστός αιώνας, πολιτική) στις οποίες και πιστεύει πως είναι δυνατός και στο τέλος οι δύο παίκτες διαγωνίζονται σε τέσσερις κατηγορίες.

Όποιος απαντήσει στις περισσότερες ερωτήσεις είναι και ο νικητής. Είναι βέβαια και κάποιοι που δεν το χρησιμοποιούν μόνο για επιμόρφωση.

«Κάποιοι το χρησιμοποιούν για να κάνουν φλερτ σε άλλα άτομα αλλά αυτό δεν είναι o πρώτος σκοπός της εφαρμογής.Εμείς οι Έλληνες πάντα βρίσκουμε ένα τρόπο και το γυρίζουμε στο φλερτ» δήλωσε ο δημιουργός του παιχνιδιού και συμπήρωσε:

«Τώρα ψάχνουμε ένα άτομο που να έχει παντρευτεί μέσα από το Quizdom».