Μπορεί οι Γάλλοι να είναι σοκαρισμένοι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ωστόσο δείχνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν άλλο το φόβο να φωλιάσει στις καρδιές τους.

Τις τελευταίες ώρες στο twitter έχει πάρει «φωτιά» το hashtag #tousaubistrot (σ.σ. όλοι στα μπιστρό). Αυτή είναι μία κίνηση των Γάλλων ιδιοκτητών εστιατορίων με την οποία καλούν όλους τους κατοίκους να αψηφήσουν τους τζιχαντιστές που βύθισαν στο πένθος τη χώρα και να βγουν έξω σε νυχτερινά κέντρα, μπουάτ και καφετέριες.

912845_tous01.jpg

Aν και το Παρίσι δεν είναι πια το ίδιο, οι περισσότεροι το έκαναν. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα έχοντας ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως υπάρχει πάντα ο φόβος για νέες εξελίξεις.

Μάλιστα, μετά το κάλεσμα δημιουργήθηκε το «je suis en terrasse» (σ.σ. είμαι στα υπαίθρια τραπέζια) σε μια παραλλαγή του γνωστού «Je suis Charlie», το οποίο εξαπλώνεται ραγδαία στο Διαδίκτυο και τα social media.

912847_tous03.jpg

«Λέμε ο ένας στον άλλο ότι εάν δεν κάτσουμε τώρα στα υπαίθρια τραπεζάκια, το πιθανότερο δεν θα το κάνουμε ποτέ ξανά» δήλωσε η 65χρονη Μαρί Τερές στο Reuters. «Δε γίνεται απλά να σταματήσουμε να ζούμε».