​Ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους ρόλους που μας έχει μείνει χαραγμένος στη μνήμη.Ποιος άλλωστε δεν θυμάται την Θεοπούλα και την εμμονή που είχε για την νύφη της την «κοντή» ή την θεϊκή της απορία για το αν κόβεται το σεξ;

Κι όμως την Έφη Παπαθεοδώρου λίγο έλειψε να μην την απολαύσουμε στην σειρά «Στο Παρά Πέντε», όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Καλημερούδια» ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Η Έφη Παπαθεοδώρου είχε κάνει μία ταινία με την Ειρήνη Κουμαριανού. Οι δυο τους είχαν καιρό να βρεθούνε. Την ίδια περίοδο η Ειρήνη είχε πάρει στα χέρια της το κείμενο του «Παρά Πέντε» και το διάβαζε. Ήξερε πως θα έπαιζε τη γιαγιά- Σοφία. Με παίρνει λοιπόν τηλέφωνο και μου λέει “ έχετε βρει Θεοπούλα; Γιατί εγώ έχω βρει μία κοπέλα. Τότε και εγώ της απαντάω “να τη φέρετε κυρία- Ειρήνη”» αποκάλυψε ο ηθοποιός.

Η Ειρήνη Κουμαριανού αμέσως έκανε την πρόταση στην Έφη Παπαθεοδώρου, η οποία όμως κάθε άλλο παρά θετική ήταν, αφού ένιωθε εξαντλημένη από την ταινία που μόλις είχαν ολοκληρώσει : «Η Θεοπούλα είπε πως μόλις τώρα γύρισαν από την Πάτμο όπου γυριζόταν η ταινία που συμπρωταγωνιστούσαν(σ.σ: εκείνη και η Ειρήνη Κουμαριανού) και πως δεν έχει ανοίξει καλά-καλά ούτε τη βαλίτσα της, όμως η Ειρήνη επέμενε πως έπρεπε να δεχτεί η Έφη το ρόλο της «Θεοπούλας» εξομολογήθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Τελικά η τηλεοπτική «γιαγιά- Σοφία» κατάφερε να πείσει την Έφη η οποία και έσκασε μύτη στο δοκιμαστικό με εμφάνιση υπερπαραγωγή.

«Έρχεται λοιπόν η κυρία Έφη με ένα υπέροχο καλοκαιρινό φόρεμα και ένα ψάθινο καπέλο και μπαίνει μέσα στα γραφεία και με παίρνει τηλέφωνο ο Σταμάτης ο Πατρώνης, ο πρώην βοηθός σκηνοθέτη και μου λέει “έχει έρθει αυτή που είπε η κυρία Ειρήνη και νομίζω πως τη βρήκαμε την “Θεοπούλα”» είπε χαρακτηριστικά.