​Πολύ ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της νέας πανελλήνιας έρευνας της Focus Bari "Web id Tips", που δείχνει τη σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία. Η έρευνα έλαβε χώρα από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο του 2015 σε δείγμα 12.000 ατόμων, και τα στοιχεία που παρουσιάζει είναι πολύ ενδιαφέροντα για τη χρήση του Internet και των social media στην Ελλάδα, αλλά και για την σχέση των παιδιών με αυτά.

Πάμε να δούμε παρακάτω μερικά ενδεικτικά στοιχεία:

-Οι άνδρες χρησιμοποιούν περισσότερο το Internet από τις γυναίκες

-Οι περισσότεροι χρήσ��ες επίσης, προτιμούν τον φορητό υπολογιστή τους για να συνδέονται στο Internet, ενώ σε μικρή απόσταση ακολουθεί το κινητό τους τηλέφωνο.

-3 στους 5 Έλληνες χρησιμοποιούν τα Social media (59.2%), ενώ το 67,6% όσων επισκέπτονται τα social media είναι από 18-44 ετών.

-Οι περισσότεροι χρήστες (53%) έχουν λογαριασμό στο Facebook.

-O μέσος ημερήσιος χρόνος που περνούν στα social media είναι 84 λεπτά. Ειδικά οι ηλικίες 13-17 ξοδεύουν 115 λεπτά, ενώ οι ηλικίες 18-24, περνούν 123 λεπτά.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 7-12 ΕΤΩΝ:

-1 στα 5 παιδιά ηλικίας 7-12 ετών δηλώνουν ότι έχουν κινητό τηλέφωνο

-Τα περισσότερα παιδιά, μπαίνουν στο Internet πρώτα για να παίξουν και να κατεβάσουν παιχνίδια, έπειτα για να ακούσουν ή να κατεβάσουν τραγούδια και στη συνέχεια για να δουν ή να κατεβάσουν video.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK KAI ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ FOCUS BARI.

WEBID_TIPS_q315.pdfWEBID_TIPS_q315.pdf