​Χειροπέδες πέρασαν τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον διαχειριστή της ιστοσελίδας gamato, η οποία και έκλεισε, καθώς έδινε στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος είχε περίπου 9.300.000 προβολές ανά ημέρα και υπολογίζεται ότι η λειτουργία του προκάλεσε συνολική ζημία των δικαιούχων ύψους 465.000.000 ευρώ και του Δημοσίου περίπου 230.000.000 ευρώ.

Ο 32χρονος συνελήφθη στην Κω για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ' εξακολούθηση μέσω διαδικτύου, ενώ για τα ίδια αδικήματα σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας και σε βάρος 28χρονου.

Το εν λόγω site λειτουργούσε τα τελευταία έξι χρόνια και, σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεχόταν πάνω από 900.000 επισκέψει την ημέρα. Την καταγγελία έκανε η εταιρεία προστασίας οπτικοουστικών έργων, ενώ εκτιμάται πως, εκτός από την οικονομική ζημία που προκάλεσαν, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας έβαλαν στην τσέπη χιλιάδες ευρώ, από τις διαφημίσεις που προηγούνταν των ταινιών, από τις εταιρείες Google και YouTube.

Οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είχαν συλληφθεί και το 2010 και, μάλιστα, τότε είχε γίνει συγκέντρωση συμπαράστασης στο Σύνταγμα, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις που καταγράφονται στα social media.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Έξω φρενών με την Ακρίτα ο Βερύκιος με ένα post της στο facebook

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο του Star