Αν κάποιος σας έλεγε πως ο ιδρυτής που twitter, που η περιουσία του ανέρχεται στα 2, 3 δισεκατομμύρια δολάρια πηγαίνει στη δουλειά του με λεωφορείο θα τον πιστεύατε;

Κι όμως ��υτό κάθε άλλο παρά ψέμα είναι, αφού ο Jack Dorsey, αν και έχει μία BMW 3 Series, είχε πει στο « New Yorker» ότι χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς.

Η καριέρα του πάμπλουτου άνδρα, ξεκίνησε το 2006, όπου μαζί με τον Biz Stone και τον Evan Williams , δημιούργησαν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές.

Ο Dorsey έκατσε μόνο 2 χρόνια στην εταιρία και μετά αποχώρησε. Ένα χρόνο μετά, το 2010 ξαναεπέστρεψε έχοντας όμως πολύ λίγες αρμοδιότητες.

Η περιουσία του αρχίζει να γίνεται ακόμη πιο μεγάλη όταν στις 5 Οκτωβρίου του 2015 γίνεται Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Twitter, ενώ παράλληλα την ίδια θέση έχει και στην «Square», την εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών.

Ο ίδιος βέβαια μπορεί να διαθέτει τίτλους και λεφτά, δεν δια��έτει όμως γραφείο για να εργάζεται σε καμία από τις δύο εταιρίες στις οποίες και είναι στέλεχος.

Με ένα ipad κάνει τις δουλειές του, ενώ τα όσα έχει ζήσει στη ζωή του έχουν μεγάλο ενδιαφέρον! Ο Dorsey όταν ήταν μόλις 15 χρόνων έφτιαξε ένα λογισμικό αποστολής που ακόμη χρησιμοποιείται από κάποιες εταιρείες ταξί, ενώ το 2000 έφτιαξε ένα απλό πρωτότυπο, το οποίο και χρησιμοποιούσε για να ενημερώνει μέσω του BlackBerry και email τους φίλους του για το πως περνάει. Πρότζεκτ όμως που δεν είχε το ανάλογο ενδιαφέρον από τους χρήστες του διαδικτυου γι' αυτό και σταμάτησε.

Αργότερα, ο ίδιος έπιασε δουλειά στην εταιρεία Odeo, εκεί όπου και γνώρισε τους Biz Stone και Evan Williams και αγόρασαν το domain του Twitter για περίπου 7.000 δολάρια.

Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του ήταν όταν πήρε συνέντευξη στον Μπάρακ Ομπάμα για το twitter.

Αμέσως ξεκίνησε κάποια νέα πρότζεκτ, επένδυσε στο Foursquare και ξεκίνησε μία startup πληρωμών, την Square, που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να δέχονται πληρωμένες με πιστωτικές κάρτες μέσω smartphone. Όταν το 2013 το twitter μπαίνει στο χρηματιστήριο ο Dorsey γίνεται δισεκατομμυριούχος.

Όσο για το πώς περνάει τον ελεύθερό του χρόνο;

Του αρέσει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και να βάζει τις φωτογραφί��ς, που αλλού στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ενώ του αρέσει πολύ να πετάει και με αεροπλάνο.