​Το ότι η ΕΡΤ δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων της, ούτε υιοθετεί τις απόψεις τους, αναφέρει η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης, απαντώντας στις αιχμές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη μετά το τέλος του debate.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, βγαίνοντας από το Ραδιομέγαρο, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε μεταξύ άλλων πως «όσα ατοπήματα και να κάνει η διοίκηση της ΕΡΤ εις βάρος μου, οι Έλληνες πολίτες πιστεύω ότι θα μας δώσουν τη δική τους εμπιστοσύνη... Νομίζω, ότι έχετε καταλάβει όλοι τι έγινε και το πρωί πώς συμπεριφέρθηκε η διοίκηση της ΕΡΤ και τώρα».

Η δυσφορία του κ. Μεϊμαράκη δεν προέκυψε τόσο από τα πλάνα στο debate, όσο από το ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν την τηλεμαχία, στην εκπομπή των Χρονά – Ροδίτη, ο διευθυντής της εφημερίδας «Ακρόπολη», Γ. Μαυρίκος, προέβη σε ύβρεις εναντίον του, καταγγέλλοντάς τον για δήθεν σκάνδαλα, με την ανοχή των παρουσιαστών.

«Η διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο», αναφέρει η διοίκηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το debate, στην οποία ευχαριστεί όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των δύο τηλεμαχιών.