​Με το «σπάσιμο» της δεύτερης θεματικής ενότητας σε δύο επιμέρους έγινε δεκτό το σχετικό αίτημα των δημοσιογράφων ενόψει του debate των πολιτικών αρχηγών αύριο, Τετάρτη.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, μετά από συνάντησή τους στο Ραδιομέγαρο, οι έξι δημοσιογράφοι (Μάρα Ζαχαρέα από το Star, Όλγα Τρέμη από το Mega, Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1, Αντώνης Σρόιτερ από τον Alpha, Σία Κοσιώνη από τον Σκάι και Μάκης Γιομπαζολιάς από το E) και ο συντονιστής (Πάνος Χαρίτος από την ΕΡΤ) ζήτησαν να υπάρξει ακόμα μία ενότητα για την πληρέστερη κάλυψη των θεμάτων.

Το αίτημα μεταφέρθηκε στους εκπροσώπους της διακομματικής επιτροπής και έγινε αποδεκτό. Έτσι, οι θεματικοί κύκλοι του debate θα είναι οι εξής:

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Δημόσια Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος Κύκλος: Παιδεία, Υγεία
4ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική - προσφυγικό
5ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική - Άμυνα
6ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
7ος κύκλος, σε δύο γύρους: οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.

Η διεξαγωγή της «τηλεμαχίας» θα πραγματοποιηθεί στο στούντιο 3 του 1ου ορόφου της ΕΡΤ, εκεί από όπου μεταδίδεται η εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» και έχει ήδη στηθεί το πλατό. Το debate θα αρχίσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί, τόσο διακαναλικά, όσο και από το star.gr.

Η σειρά των αρχηγών στο πάνελ θα γίνει με την κοινοβουλευτική δύναμη, ενώ, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, οι δημοσιογράφοι θα ρωτήσουν με την εξής σειρά: Όλγα Τρέμη, Αντώνης Σρόιτερ, Μαρία Χούκλη, Μάρα Ζαχαρέα, Σία Κοσιώνη και Μάκης Γιομπαζολιάς. Κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30” και η απάντηση έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15” και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”. Στο τέλος του debate, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1,5 λεπτό ανά γύρο.