​Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι προετοιμασίες για το debate των πολιτικών αρχηγών, αυτή την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, στις 22:00. Εκ μέρους του Star ερωτήσεις θα απευθύνει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Μάρα Ζαχαρέα.

Απέναντι από τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή (πλην του κ. Μιχαλολιάκου), θα βρεθούν έξι δημοσιογράφοι από τους πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς, με συντονιστή τον Πάνο Χαρίτο της ΕΡΤ. Οι δημοσιογράφοι που επελέγησαν από τα κανάλια (με μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ) είναι: Μάρα Ζαχαρέα από το Star, Όλγα Τρέμη από το Mega, Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1, Αντώνης Σρόιτερ από τον τον Alpha, Σία Κοσιώνη από τον Σκάι και Μάκης Γιομπαζολιάς από το E.

Το μεσημέρι της Τρίτης (13:00), στο Ραδιομέγαρο, θα γίνει συνάντηση των έξι δημοσιογράφων και του συντονιστή, προκειμένου να συμφωνηθούν τα διαδικαστικά του debate, όπως η σειρά με την οποία θα απευθύνουν τις ερωτήσεις και πώς θα κατανεμηθούν οι θεματικές κατηγορίες.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η «τηλεμαχία» θα αρχίσει στις 21:00, ενώ οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης θα είναι έξι. Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30” και η απάντηση έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15” και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”. Στον 6ο κύκλο, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1,5 λεπτό ανά γύρο.

Αναλυτικά, οι κύκλοι:

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική - προσφυγικ��
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική - Άμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
6ος κύκλος, σε δύο γύρους: οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.

Δείτε στο βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star