Την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκάλεσε το τρολάρισμα για δήθεν μπλόκο της ΕΡΤ στην ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατόπιν πολιτικής εντολής, που επικαλούταν tweet του Διονύση Τσακνή, ο οποίος, όμως, δεν έχει λογαριασμό στο Twitter.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δημιουργών πλαστού λογαριασμού, ο οποίος, σημειώνουμε, αναφέρει ξεκάθαρα πως είναι παρωδία (parody account) και δεν ανήκει στο γνωστό τραγουδιστή και πρόεδρο της ΕΡΤ.

«Την υπόθεση έχει αναλάβει η Δ/νση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και προσωπικά ο Υποστράτηγος κ. Μανώλης Σφακιανάκης, προκειμένου να ανευρεθούν οι δημιουργοί του πλαστού λογαριασμού στο twitter και να αποδοθούν οι κατά το νόμο ποινικές ευθύνες», αναφέρει η ΕΡΤ σε δελτίο Τύπου.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το ψεύτικο tweet έγραφε «η απόφαση να μη μεταδοθεί η συνέντευξη τύπου της κ. Κωνσταντοπούλου από την ΕΡΤ ήταν καθαρά πολιτική, δεν ευθύνεται η διοίκηση του καναλιού!». Εκτός από διάφορα sites, μεταξύ εκείνων που «ψάρωσαν» ήταν και η Ραχήλ Μακρή. «Από πότε κύριε Τσακνή παίρνετε εντολές από πολιτικούς για τη μετάδοση συνεντεύξεων; Από πότε φιμώνεται η άποψη πολιτικών με εντολές από δημόσια κανάλια που πληρώνει ο ελληνικός λαός», απάντησε, όμως, έσβησε το μήνυμά της όταν έγινε ευρύτερα γνωστό ότι ο κ. Τσακνής δεν έχει λογαριασμό στο Twitter, όπως ανέφερε και σχετική ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης.