​Απίστευτο παρασκήνιο, διπλωματικό «πυρετό» και κόντρα μεταξύ Ρωσίας και Νορβηγίας έχει προκαλέσει μία νέα τηλεοπτική σειρά, με τίτλο «Occupied»!

Η δραματική σειρά του νορβηγικού καναλιού TV2, που θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί σε 10 επεισόδια, αφηγείται την εισβολή της Ρωσίας στη Νορβηγία, όταν εξτρεμιστές περιβαλλοντολόγοι παίρνουν στα χέρια τους την εξουσία και «παγώνει» η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.

Okkupert (1).jpg

«Δυστυχώς, η Ρωσία έχει ��ο ρόλο του εχθρού… Στις χειρότερες παραδόσεις του Ψυχρού Πολέμου, η εκπομπή αποφάσισε να τρομάξει τους Νορβηγούς τηλεθεατές με μια ανύπαρκτη απειλή από την Ανατολή», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στο Όσλο, στο ρωσικό πρακτορείο Tass.

OK---Okkupert1.jpg

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του TV2, που πληρώνει «χρυσό» για το «Occupied» καθώς είναι η πιο ακριβή παραγωγή στην ιστορία της νορβηγικής τηλεόρασης, δήλωσε έκπληκτος από τις αντιδράσεις, προσθέτοντας ότι η ρωσική πρεσβεία είχε ενημερωθεί προ πολλού για τη σειρά: «με ξάφνιασε αυτή η αντίδραση. Προφανώς, είναι μια σειρά φαντασίας, όλοι μπορούν να το καταλάβουν αυτό! Η πρεσβ��ία της Ρωσίας είχε ενημερωθεί σε πολύ πρώιμο στάδιο, πριν από περίπου τρία χρόνια».

2BCFA61A00000578-0-image-a-17_1440951714868.jpg

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά την πολιτική της νορβηγικής κυβέρνησης για τη βελτίωση της εμπορικής και πολιτικής συνεργασίας με τη Μόσχα, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «πάγωσαν» μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, τον Μάρτιο του 2014. Τότε, η Νορβηγία ανέστειλε όλες τις μορφές στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία, κίνηση που σταμάτησε τις προσπάθειες για τη δημιουργία ομαλών σχέσεων και σε άλλες πτυχές, όπως το εμπόριο, το περιβάλλον, την ασφάλεια και την άμυνα. Παράλληλα, σοκ στο Όσλο προκάλεσε σενάριο ρωσικής στρατιωτικής άσκησης, σύμφωνα με το οποίο η Νορβηγία, η Δανία, η Φινλανδία και η Σουηδία εισβάλλουν στη Ρωσία.

Δείτε στο βίντεο το τρέιλερ της σειράς!