Ιστορικό προκλητικής συμπεριφοράς φέρεται πως είχε ο δράστης της διπλής on air δολοφονίας στη Βιρτζίνια, ο οποίος, πριν από δύο χρόνια, βρέθηκε εκτός τηλεοπτικού σταθμού: σύμφωνα με το κανάλι, έπρεπε να γίνουν περικοπές, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι βίωσε ρατσισμό λόγω του χρώματος και των σεξουαλικών επιλογών του.

Ο Βέστερ Φλάναγκαν, 41 ετών, εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό τα Σαββατοκύριακα ως παρουσιαστής και ως νυχτερινός ρε��όρτερ. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το 2000, είχε καταγγείλει διακρίσεις εναντίον του λόγω του ότι είναι μαύρος, ενώ έσυρε στα δικαστήρια έναν από τους παραγωγούς και το κανάλι, υποστηρίζοντας πως τον αποκάλεσε «πίθηκο».

bryce.jpg

Πριν από δύο χρόνια, ο δράστης βρέθηκε εκτός καναλιού και, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχε χρειαστεί η συνδρομή ανδρών της ασφάλειας για να τον απομακρύνουν, καθώς είχε αρνηθεί να φύγει.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η διαμάχη των δύο πλευρών λύθηκε εξωδικαστικά, με το κανάλι να υποστηρίζει ότι η σύμβαση του Φλάναγκαν δεν ανανεώθηκε λόγω περικοπών. «Παρόλο που είχε αποχωρήσει πριν από δυο χρόνια από το κανάλι διατηρούσε στενές επαφές με τους περισσότερους από τους εργαζομένους σε αυτό», δήλωσε ο διευθυντής του WDBJ7.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, σε μανιφέστο του για την εν ψυχρώ δολοφονία της 24χρονης δημοσιογράφου και του 27χρονου καμεραμάν, ο δράστης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο αμάξι του και τελικά ξεψύχησε στο νοσοκομείο, υποστηρίζει πως πήρε εκδίκηση για τις διακρίσεις σε βάρος του, επειδή ήταν μαύρος και ομοφυλόφιλος.