Σφοδρή επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε το Ποτάμι, κατηγορώντας την πως χρησιμοποιεί το κανάλι της Βουλής ως προσωπικό προτεκτοράτο και τονίζοντας πως «σήμερα μόνο στη δικτατορία των Κιμ χρησιμοποιούνται με τέτοιο τρόπο τα δημόσια μίντια».

Αφορμή για το δριμύ κατηγορώ προς την πρόεδρο της Βουλής στάθηκε η μετάδοση «για 10η φορά της συνέντευξης των δήθεν ειδικών που απαρτίζουν την προσωπική επιτροπή της κ. Κωνσταντοπούλου για το χρέος».

Όπως αναφέρει το Ποτάμι, για 10η φορά μιλούσε ο κ.Τουσέν, «ανύπαρκτων επιστημονικών διαπιστευτηρίων αλλά λάτρης και λατρευόμενος ταυτόχρονα της προέδρου της Βουλής».

«Η χρήση ενός δημόσιου μέσου ως προσωπικό προτεκτοράτο συνιστά διαφθορά», τονίζει το κόμμα σε σχετική του ανακοίνωση και ζητεί:

• να γνωστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας του καναλιού της Βουλής
• να δημοσιοποιηθούν όλες οι συμβάσεις και οι «συνεργασίες» με περιθωριακούς και περιφερόμενους «δημοσιογράφους» και «σκηνοθέτες» που έχει «επιβάλει» η κ. Κωνσταντοπούλου
• η κυβέρνηση να εμπιστευθεί τους εργαζόμενους στο κανάλι της Βουλής και να τους αφήσει να το λειτουργήσουν με βάση της αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της δημοκρατίας