Απορίες προκάλεσε το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν μεταδόθηκε live η ορκωμοσία από την κρατική τηλεόραση καθώς η κυβέρνηση δεν θέλησε να γίνει κάτι τέτοιο.

Η εικόνα και ο ήχος μεταδόθηκαν με καθυστέρηση 40 λεπτών περίπου, λες και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες φοβόντουσαν ότι θα υπήρχε κάποιο… απρόοπτο και ήθελαν να το κόψουν! Η εξήγηση αυτή είναι εντελώς απίθανη βέβαια και η εξήγηση ότι λόγω των πυρκαγιών δεν ήθελε η κυβέρνηση να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην ορκωμοσία είναι λογική. Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις μετά την τελετή «κολλάει» άλλωστε σε κάτι τέτοιο.

Πιο «πονηρή» είναι βέβαια η εξήγηση ότι καθώς οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προέκυψαν αναγκαστικά, λόγω καταψήφισης κυβερνητικού νομοσχεδίου από μέλη της κυβέρνησης, μάλλον «πένθιμο» χαρακτήρα είχε ο ανασχηματισμός. Οπότε, ακόμη και αν δεν υπήρχαν οι πυρκαγιές, δεν θα ήμασταν για πολλά «πανηγύρια».

Ακόμη πιο «καχύποπτη» είναι πάντως η ερμηνεία ότ�� η Κυβέρνηση θέλει να δείχνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν την ενδιαφέρει η εικόνα της στα ηλεκτρονικά -κυρίως - ΜΜΕ και επιδιώκει αυτό να μην περνά απαρατήρητο…