Με συγκλονιστικό τρόπο εξέφρασε το παράπονό της μία Γαλλίδα δημοσιογράφος ζητώντας να μη την ρωτούν γιατί το παιδί της έχει σύνδρομο Down! Όπως αποκάλυψε η ίδια, αφορμή στάθηκαν τα λόγια ενός γιατρού που εξέτασε το παιδί της και την πλήγωσε με τον τρόπο με τον οποίο μίλησε!

«Αυτή είναι η κόρη μου Λουίζ. Είναι 4 μηνών, έχει δύο χέρια και δύο πόδια, έχει δύο ωραία μαγουλάκια και ένα παραπάνω χρωμόσωμα», έγραψε στη σελίδα της στο Facebook η Καρολίν Μπουτέ.

boudet.png

Στο μήνυμα, που συνοδεύεται από μία φωτογραφία της μικρής Λουίζ, η 36χρονη δημοσιογράφος συνεχίζει: «σας παρακαλώ, όταν βλέπετε κάποιον σαν τη Λουίζ, μη ρωτάτε τη μητέρα της "πώς και δεν το εντοπίσατε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;". Είτε το είχε εντοπίσει, που σημαίνει ότι πήρε την απόφαση να συνεχίσει την εγκυμοσύνη της, είτε δεν το είχε εντοπίσει και η έκπληξη ήταν αρκετή ώστε να μη χρειάζεται να επανέλθει στο θέμα. Επιπλέον, κάθε μητέρα έχει την τρομερή συνήθεια να νιώθει ενοχές για σχεδόν τα πάντα, οπότε όσον αφορά το έξτρα χρωμόσωμα... Δεν χρειάζεται να σας πω».

Η συγκινητική ανάρτηση έχει γίνει θέμα στα μέσα ενημέρωσης όλου του πλανήτη, ενώ πάνω από 25.000 χρήστες του Facebook αναδημοσίευσαν τα λόγια της Μπουτέ.

«Εγραψα αυτό το μήνυμα στο Facebook σαν κραυγή αλλά και σαν παράπονο. Δεν είχα θυμό, ήμουν και στενοχωρημένη. Είχα γυρίσει από ένα ιατρικό ραντεβού με τη Λ��υίζ και εκεί άκουσα να με ρωτάνε "μα, δεν το είδατε όταν ήσασταν έγκυος;". Δεν ήταν η πρώτη φορά που το άκουγα, με ��όνεσε όμως», ανέφερε η 36χρονη στο περιοδικό «Paris Match» και πρόσθεσε: «αυτή η ερώτηση είναι κλασική. Καταλαβαίνω ότι όταν κάποιος λέει αυτές τις λέξεις δεν καταλαβαίνει πόσο πόνο προκαλεί. Δεν είναι κακία, είναι από αδεξιότητα. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι υπάρχει ένα απόλυτα αξιόπιστο τεστ και ότι δεν υπάρχει σήμερα να έχεις παιδί με σύνδρομο Down χωρίς να το ξέρεις. Με πονάει γιατί κι εγώ έθεσα το ερώτημα στον εαυτό μου, σαν μητέρα. Πέρασα όλες τις εξετάσεις που γίνονται στις έγκυες γυναίκες. Οταν λοιπόν μου κάνουν αυτή την ερώτηση, είναι σαν να μου λένε "μα, πώς γίνεται κι αυτό το παιδί είναι εδώ;"».