​Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε μία δήλωση του νικητή της φετινής Eurovision, Μονς Σελμερλόβ, ο οποίος τάχθηκε κατά των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και της υιοθεσίας παιδιών από gay ζευγάρια, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να την «συμμαζέψει»!

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Pluras Κök», στην οποία celebrities μαγειρεύουν, τρώνε και συζητούν, ο 28χρονος τραγουδιστής χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία «ανωμαλία», ενώ υποστήριξε πως «δεν είναι φυσιολογικό οι άνδρες να κοιμούνται μεταξύ τους. Αν και δεν υπάρχει κάτι λάθος σ’ αυτό, το πιο φυσιολογικό είναι οι άνδρες να κοιμούνται με γυναίκες και να κάνουν παιδιά μαζί».

Η δήλωση έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο, ωστόσο, έχει γίνει μεγάλο θέμα σε blogs για την Eurovision και διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως οι εφημερ��δες «Guardian» και «Independent», μετά τη νίκη του Μονς, κατοίκου μιας χώρας γνωστής για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, σε ένα διαγωνισμό ιδιαίτερα αγαπητό στο gay κοινό.

Αφού άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, ο τραγουδιστής προσπάθησε να απολογηθεί για τα λεγόμενά του. «Ζητώ συγγνώμη σε όλους όσοι προσβλήθηκαν. Πιστεύω και ελπίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία γνωρίζει ότι σέβομαι τη διαφορετικότητα και όλα τα είδη αγάπης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ενώ, όπως σας έχουμε ενημερώσει, εμφανίστηκε ακόμα και… γυμνός σε gay φεστιβάλ!

Δείτε στο βίντεο την επίμαχη δήλωση που κάνει τον γύρο του Ίντερνετ περίπου ένα χρόνο μετά