Με την περσινή νικήτρια, Κοντσίτα Βουρστ, να… πετάει στο «Wiener Stadhalle», όπως ο Σάκης Ρουβάς και η Μαρία Μενούνος στο ΟΑΚ��, στη διοργάνωση της Αθήνας το 2006, αλλά και με Μότσαρτ, Μπετόβεν και παιδιά, άρχισε ο τελικός της 60ης Eurovision!

Η φιλαρμονική ορχήστρα της Βιέννης έπαιξε Μότσαρτ Μπετόβεν στους κήπους των ανακτόρων Σενμπρούν, ενώ στη συνέχεια μεταφερθήκαμε ένα χρόνο πίσω, τη στιγμή που η Κοντσίτα Βουρστ ανακηρύχθηκε νικήτρια της Eurovision.

IMG_8693_EV.jpg

Μετά από ένα βίντεο με τοπία από όλη την Αυστρία, μία σφαίρα, το logo του διαγωνισμού, έκανε την εμφάνισή του στο στάδιο, υπό τους ήχους του «Mercie Cherie» του Ούντο Γιούργκενς, με το οποίο η Αυστρία κέρδισε πρώτη φορά την Eurovision, το 1966.

IMG_8703_EV.jpg

Στη συνέχεια, η Κοντσίτα και οι τρεις οικοδέσποινες ερμήνευσαν το τραγούδι «Building Bridges», που γράφτηκε ειδικά για τη διοργάνωση και η τραγουδίστρια… απογειώθηκε, ερμηνεύοντας το «Rise Like A Phoenix», με το οποίο κατέκτησε την πρωτιά, ενώ στη σκηνή εμφανίστηκαν παιδιά να τραγουδούν!

Αφού οι παρουσιάστριες μας καλωσόρισαν στη Βιέννη, οι εκπρόσωποι των 27 διαγωνιζόμενων χωρών έκαναν την είσοδό τους, δίνοντας «πάσα» στο να αρχίσουν τα τραγούδια…

Δείτε στο βίντεο την έναρξη του τελικού της 60ης Eurovision!