Σε βραδιά για γερά νεύρα αναμένεται να εξελιχθεί ο τελικός της φετινής Eurovision αν επαληθευτούν τα προγνωστικά, καθώς δείχνουν μικρές διαφορές μεταξύ των χωρών και πολλές με… ισοβαθμία!

Σύμφωνα με τα πρακτορεία στοιχημάτων, η Μαρία Έλενα Κυριάκου και το «One Last Breath» θα είναι μέσα στην 20άδα και για την ακρίβεια μεταξύ 15ης και 17ης θέσης, δίνοντας «μάχη» με την Γεωργία (που προκρίθηκε από τον ημιτελικό μας) και την Γαλλία (που πάει απευθείας στον τελικό καθώς ανήκει στους λεγόμενους «Big 5»).

Αν και τα προγνωστικά δείχνουν ότι η δεκάδα έχει ήδη ξεχωρίσει, παρατηρείται συνωστισμός, αφού Σλοβενία, Βέλγιο, Λετονία, Κύπρος, Ισλανδία και Ισπανία φέρονται να διεκδικούν την ίδια θέση.

Όσο αφορά στην κορυφή, τα πράγματα, σύμφωνα πάντα με τα πρακτορεία στοιχημάτων, παραμένουν αμφίρροπα: Σουηδία, Ιταλία και Ρωσία πλασάρονται ως τα φαβορί για τη νίκη, με την πρώτη να διατηρεί μικρό προβάδισμα, ενώ έκπληξη αποτελεί το ότι η Εσθονία, η οποία μέχρι τον χθεσινό ημιτελικό βρισκόταν στο top3, πλέον βρίσκεται στην έκτη θέση, πίσω από την Αυστραλία και τη Σερβία!