Εναντίον της εφημερίδας «Le Monde» και δύο δημοσιογράφων της στέφεται γνωστός ηθοποιός, υποστηρίζοντας ότι τον συκοφάντησαν με δημοσίευμα το οποίο τον ενέπλεκε με κρυφούς τραπεζικούς λογαριασμούς!

Μήνυση κατά της γαλλικής εφημερίδας και των συντακτών της Ζεράρ Νταβέ και Φαμπρίς Λομ κατέθεσε ο Τζον Μάλκοβιτς, με αφορμή ένα άρθρο της 10ης Φεβρουαρίου σύμφωνα με το οποίο διατηρούσε κρυφό τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, στο πλαίσιο του σκανδάλου που έγινε γνωστο ως «Swissleaks».

Στο επίμαχο άρθρο η «Le Monde» παρουσίαζε μία έρευνα για το σύστημα φοροδιαφυγής που εφαρμόζει η βρετανική τράπεζα HSBC, θυγατρική της ελβετικής HSBC Private Bank Suisse και ανέφερε το όνομα του Αμερικανού ηθοποιού μεταξύ των διάσημων που διέθεταν κρυφό τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, από το 2005 έως το 2007.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του ηθοποιού, Ερβέ Τερίμ, ο Μάλκοβιτς διέθετε όντως τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, τον οποίο είχε δηλώσει στις αμερικανικές Αρχές, κατά το διάστημα 1994 - 1999, σε τράπεζα που αργότερα εξαγοράστηκε από την HSBC.

Σύμφωνα με τον κ. Τερίμ, ο 61χρονος σταρ είναι «βαθιά σοκαρισμένος» που το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση, ενώ υποστηρίζει πως η εφημερίδα γνώριζε ότι ο λογαριασμός του δεν είχε καμία σχέση με φοροδιαφυγή και ελπίζει «αυτή η ψευδής κατηγορία να τιμωρηθεί».