​Απόψε στις 22:10 συντονιστείτε στο Star, γιατί έρχεται το θρίλερ «Zodiac» που θα σας καθηλώσει, με πρωταγωνιστές τους Μαρκ Ράφαλο,Τζέικ Γκίλενχαλ, και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Ένας serial killer, δρα στο Σαν Φρανσίσκο, παραπλανά με επιτυχία τις αστυνομικές αρχές με τους περίπλοκους γρίφους του και αυτοαποκαλείται «Ζόντιακ».

Παράλληλα, ο Ρόμπερτ Γκρέισμιθ είναι καρτουνίστας, που εργάζεται στην εφημερίδα «San Fransisco Chronicle». Η γνωριμία του με τον Πολ Έιβερι, αστυνομικό ρεπόρτερ με αδυναμία στο… ποτό, είναι καταλυτική καθώς οι δυο τους έχουν ένα κοινό στόχο: να ανακαλύψουν την ταυτότητα του Ζόντιακ. Μια υπόθεση που γίνεται εμμονή για τον Γκρέισμιθ, καθώς σταδιακά απομακρύνεται από την οικογένειά του και ακολουθεί τα χνάρια του δολοφόνου.

-Ο Ζόντιακ Κίλερ έδρασε στη βόρεια Καλιφόρνια, τα τέλη της δεκαετίας του 1960. Ο ίδιος ισχυρίστηκε, με γράμματά του στις εφημερίδες, πως ήταν υπεύθυνος για τους θανάτους 37 ανθρώπων. Το κυνηγητό, που εξαπέλυσε η αστυνομία, δεν οδήγησε πουθενά. Ο Ζόντιακ Κίλερ δεν εντοπίστηκε ποτέ και η υπόθεση παραμένει ακόμη «ανοιχτή» στα αρχεία της αστυνομίας.

-Ο δημιουργός του «Se7en» και «Fight Club», Ντέιβιντ Φίντσερ, σκιαγραφεί τα χρονικά της ανεξιχνίαστης αυτής υπόθεσης, μέσα από τα γράμματα, που έστελνε τακτικά ο Zodiac Killer στην εφημερίδα «San Fransisco Chronicle». Δύο δημοσιογράφοι, ο Ρόμπερτ Γκρέισμιθ και ο Πολ Έιβερι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον εντοπισμό του. Καθηλωτικό θρίλερ με ατμοσφαιρική πλοκή, το φιλμ ήταν υποψήφιο για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.