​Χείμαρρος για ακόμα μια φορά ήταν η Αγγελική Νικολούλη, αναφερόμενη στην τραγική κατάληξη που είχε η ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», μια μέρα μετά την ανακάλυψη του άψυχου κορμιού του 20χρονου φοιτητή 800 μέτρα μακριά από την Γαλακτοκομική Σχολή, δήλωσε:

«Πίστευα εξαρχής ότι είναι αυτοκτονία, γιατί ο Βαγγέλης ήταν ένα παιδί πιεσμένο, που δεν μιλούσε, δεν ζητούσε βοήθεια, αλλά τα έπνιγε όλα μέσα του. Έκανα σήμερα μια επαφή με παιδιά της σχολής, και συνειδητοποίησα το εξής: πως τις τελευταίες ημέρες ο Βαγγέλης ήταν πάρα πολύ πιεσμένος. Πρέπει να κουβαλούσε πάνω του αυτό το κοφτερό αναδιπλούμενο μαχαίρι, γιατί ο συγκάτοικος του δεν τον είδε να το παίρνει από το δωμάτιο, δεν το αναγνώρισε όταν του το έδειξαν χθες οι αστυνομικοί, και δεν υπήρχε παρόμοιο στην τραπεζαρία. Το γεγονός ότι μετά τις εκλογές φτάσαμε σε αυτή την επίθεση στο διάδρομο, δείχνει το θράσος του παιδιού που του επιτέθηκε».

Αναφερόμενη στο νομικό κενό που υπάρχει στη υπόθεση κινδυνεύοντας στο τέλος να μην τιμωρηθεί κανείς, είπε:

«Ψάχνουν τώρα ένα νομικό πλαίσιο αν ευθύνονται ή όχι αυτά τα παιδάκια, και αν μπορούν να τιμωρηθούν ή όχι. Άρα πέφτει η αυλαία και κλείνει εδώ η ιστορία και τελειώσαμε! Είπαμε μεγάλες κουβέντες και σταματάμε! Εγώ τους λέω κάτι πάρα πολύ απλό. Ας πούμε ότι οι καταγγελίες που υπήρχαν στο “Τούνελ” από την πρώτη μέρα ήταν υπερβολές. Υπάρχουν όμως και αλήθειες! Το παιδί αυτό περνούσε βασανιστήρια».

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για το περιστατικό της απόπειρας πνιγμού του Βαγγέλη με ιμάντα τους συμφοιτητές του, δήλωσε:

«Μένω σε αυτό το τραγικό περιστατικό που μπορεί να μην ήταν ιμάντας -γιατί μπερδεύτηκε το παιδί-, αλλά ήταν κάποιο άλλο ελαστικό ύφασμα. Τον τραβούσαν με αυτό στο λαιμό, στο διάδρομο! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Θα μπορούσαν να το έχουν στραγγαλίσει εκείνη την ώρα. Αυτό δεν είναι βαρύ; Δεν είναι αδίκημα; Δεν μπορούν να βάλουν ένα παραθυράκι στην ελληνική νομοθεσία που δεν αποδέχεται το bullying; Δεν μπορούν να βρουν κάτι για να έχουμε μια συνέχεια; Δεν μπορώ να σας μεταφέρω λεπτομέρειες από τον ιατροδικαστή, ούτε από τον χώρο της αυτοψίας, γιατί υπάρχουν και είναι ανατριχιαστικές».

Και πρόσθεσε:

«Αύριο θα πέσει η αυλαία εκεί στο χωριό του Βαγγέλη που το παιδί θα πάει στη τελευταία του κατοικία. Εμείς τι θα κάνουμε; Η ελληνική κοινωνία που λέει τόσο ωραία λόγια και σήμερα και χθες… βαρύγδουπες δηλώσεις!», εκφράζοντας την σιγουριά της, ότι άτομα μέσα από την Γαλακτοκομική Σχολή που έβλεπαν τα βασανιστήρια του Βαγγέλη, θα ανοίξουν τα στόματα τους:

«Κάποια στιγμή θα μιλήσουν, το βλέπω. Με την κατάλληλη προσέγγιση θα μιλήσουν. Έχουν τόσο πολύ επηρεαστεί από αυτή την ιστορία γιατί υποψιάζονταν την κατάληξη, αλλά δεν την περίμεναν. Τώρα λοιπόν που ήρθαν αντιμέτωπα με τον θάνατο, ράγισε η ψυχούλα τους και θα μιλήσουνε».

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, αναζήτησε της ευθύνες αυτών που έπρεπε να έχουν αναλάβει δράση εδώ και καιρό, μιας και γνώριζαν το π��ριστατικό με το bullying που δεχόταν ο Βαγγέλης:

«Ένα χρόνο ακριβώς πριν, ο διευθυντής της σχολής, μετέφερε το πρόβλημα των τεσσάρων σκληρών της Κρήτης, ότι κατέστρεφαν τη σχολή και δημιουργούσαν πρόβλημα, και θύμα της βίας τους ήταν ένα παιδί. Ενημέρωσε τότε και κάποιους άλλους ιθύνοντες. Τι έκαναν τότε βρε παιδιά; Γιατί να βγαίνουν μετά και να λένε αυτά τα φοβερά και τρομερά λόγια που μας συγκινούν όλους; Εγώ θέλω να ξέρω τι έκαναν πριν! Ένα χρόνο το ήξεραν! Ξεκίνησε αυτός ο… θα έλεγα την κουβέντα αλλά είμαι στον αέρα, την ιστορία που έσπασε τη σχολή και έλεγαν τότε ότι είχε κρεμάσει τον Βαγγέλη ανάποδα. Και ήρθε εκείνος ο περιβόητος πολιτικός και είπε ας αφήσουμε το παιδάκι, είναι οργισμένο νιάτο, ας του δώσουμε μια ευκαιρία να προχωρήσει μην το αποβάλλουμε… και μετά έφυγε εκείνος και συνέχισαν οι άλλοι! Έκαναν την ομαδούλα και φέρονταν στον Βαγγέλη όπως του φαίνονταν!»

Τέλος, απηύθυνε και μια έκκληση, λέγοντας:

«Απευθύνω έκκληση σε ανθρώπους της σχολής. Όπως έδωσαν στην αρχή στοιχεία και λεπτομέρειες σε μένα στην πρώτη εκπομπή, ας τα δώσουν και σε αυτούς που πρέπει! Μήπως και δούμε την τιμωρία σε αυτούς τους ηθικούς αυτουργούς, οι οποίοι θα πηδάνε από τα παραθυράκια του νόμου. Και θα πέσει η αυλαία, θα κλείσουν τα ρολά, και δεν θα ξέρεις κανείς τίποτα μετά! Ε όχι. Δεν πρέπει να αντιδράσουμε σαν κοινωνία; Ας αντιδράσουμε όλοι βρε παιδιά. Ας κάνουμε κάτι!»

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο βάλτος που κρατούσε κρυμμένο το μυστικό του Βαγγέλη: λίγα λουλούδια κι ένα κερί στο σημείο!

MAΡΤΥΡΙΑ- ΣΟΚ: «Είχαν κρεμάσει τον Βαγγέλη μέχρι και σε παράθυρο»

Γιατί δεν βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη νωρίτερα- Τι λέει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου

Ιδιωτικός ντετέκτιβ υπόθεσης Βαγγέλη: «Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και πρέπει να λογοδοτήσουν»