​Πυρ και μανία έγινε το βράδυ της Τρίτης η Ελένη Μενεγάκη, όταν ενημερώθηκε ότι γνωστό εβδομαδιαίο περιοδικό θα κυκλοφορήσει φώτο από το πάρτι της 7χρονης κόρης της Βαλέριας.

Το πώς διέρρευσαν οι εν λόγω φώτο δεν είναι γνωστό, καθώς η εγκυμονούσα παρουσιάστρια, δεν είχε καλέσει κανένα μέσο να «καλύψει» το πάρτι της 7χρονης κόρης της.

1464_ELENI_MENEGAKI_21112014.jpg
Είτε λοιπόν κάποιος από τους παπαράτσι εισέβαλε μέσα χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι, είτε κάποιος από τους καλεσμένους της, «της την έκανε» και διέρρευσε τις φώτο από τα γενέθλια στο περιοδικό. Να θυμίσουμε πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί και σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι που είχε κάνει στο σπίτι της στα Μελίσσια, πριν ένα χρόνο.

Αμέσως η παρουσιάστρια που είναι γνωστό πόσο υπερπροστατευτική είναι με τα παιδιά της τα οποία λατρεύει, αποφάσισε να συμβουλευτεί δικηγόρο, στέλνοντας εξώδικο στο περιοδικό που φιλοξενούσε στις σελίδες του, φωτογραφίες από το εσωτερικό του ξενοδοχείου στην Κηφισιά, όπου έγιναν τα γενέθλια της Βαλέριας.

4653_ELENI_MENEGAKI_30102014.jpg
Άλλωστε η ίδια μπορεί λόγω της δουλειά της να έχει επιλέξει όλα αυτά τα χρόνια να εκθέτει εαυτόν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η δημοσιότητα αυτή όμως δεν αφορά και τα παιδιά της, τα οποία είναι αποφασισμένη να προστατέψει με νύχια και με δόντια όπως φαίνεται, και μάλιστα κοινή συναινέσει με τον πρώην σύζυγό της, Γιάννη Λάτσιο.

9746_LATSIOS_MENEGAKI_1822009.jpg
Αν και πολλοί μπορούν να υποστηρίξουν ότι η Ελένη είναι δημόσιο πρόσωπο, άρα λογικό να εκτίθεται τόσο εκείνη όσο και μέλη της οικογένειας της, η ίδια καταρρίπτει αυτόν τον ισχυρισμό στο εξώδικό της, υποστηρίζοντας ότι και στο παρελθόν έχει δώσει ρητή εντολή στα περιοδικά να ΜΗΝ δημοσιεύουν φώτο των παιδιών της, έστω και με pixel:

4880_ELENI_MENEGAKI_2112015.jpg
«Έλαβα στα χέρια μου σήμερα το τεύχος του περιοδικού σας που θα κυκλοφορήσει αύριο στα σημεία διάθεσής του σε όλη τη χώρα και διαπίστωσα ότι στο τεύχος σας αυτό, το εξώφυλλο μεταξύ άλλων, έχει ως κεντρικό τίτλο και θέμα:"Η Ελένη Μενεγάκη μας υποδέχθηκε στο πάρτυ γενεθλίων της Βαλέριας" και περιλαμβάνει, εκτός του εξωφύλλου και στις μέσα σελίδες του φωτογραφίες από τον ιδιωτικό χώρο που η ανήλικη κόρη μου Βαλέρια, γιόρτασε πρόσφατα τα έβδομα γενέθλιά της. Πρόκειται για χώρο (αίθουσα) ξενοδοχείου τον οποίο μίσθωσα και στον οποίο εκλήθησαν οι καλεσμένοι μας, στους οποίους δεν συμπεριλαμβανόταν το περιοδικό σας ούτε κανείς υπεύθυνος αυτού, προκειμένου να γιορτάσουμε τα γενέθλια της κόρης μου. Η γνωστή σε εμένα επιχειρηματολογία, δική σας, αλλά και όλων των μέσων έως σήμερα, περί δημοσίου προσώπου, προφανώς αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχει καμία ισχύ όταν πρόκειται, όπως εν προκειμένω, για τα ανήλικα παιδιά μου αφενός, και για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εν αγνοία μας σε ιδιωτικό χώρο, αφετέρου. Ιδίως δε, δεν ευσταθεί και ούτε γίνεται δεκτή από εμένα καμία δικαιολογία, όταν γνωρίζετε πολύ καλά, ότι το περιοδικό σας (με την αυτή εκδότρια, πάντοτε) έχει γίνει αποδέκτης κατά το πρόσφατο παρελθόν, ρητής επιστολής, δικής μου αλλά και από κοινού με τον κ. Γιάννη Λάτσιο ότι απαγορεύουμε κάθε δημοσίευση φωτογραφιών των παιδιών μας, ακόμα και με την χρήση της τεχνικής pixel» αναφέρει χαρακτηριστικά στο εξώδικο που απέστειλε, και προειδοποιεί πως:

5475_ELENI_MENEGAKI_20122014.jpg
«Η παραβατικότητα της συμπεριφοράς σας, είναι πολλαπλή και παραβιάζει συνταγματικές επιταγές, αλλά και όλο το φάσμα των διατάξεων για την προστασία της ιδιωτικότητας του βίου, του ασύλου της κατοικίας και των ανηλίκων. Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω και προς αποφυγήν της τεράστιας διασποράς που θα έχει το θέμα, καθώς θα «παιχθεί» και θα αναπαραχθεί από τα υπόλοιπα περιοδικά, τις τηλεοπτικές εκπομπές με σχετικό περιεχόμενο και το διαδίκτυο, σας καλώ να απαλείψετε από το συγκεκριμένο τεύχος όλες τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον ιδιωτικό χώρο (νομικά ισοδύναμο με την κατοικία που απολαμβάνει και της αυτής συνταγματικής προστ��σίας του ασύλου), όπου έλαβε χώρα μία απολύτως ιδιωτική εορτή, ήτοι τα γενέθλια της ανήλικης κόρης μου Βαλέριας, άλλως, σας γνωρίζω ότι προτίθεμαι να προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλίσω τα απόλυτα δικαιώματα προστασίας των ανηλίκων τέκνων μου» καταλήγει.