​Σε εξέλιξη είναι οι προετοιμασίες για να επιλέξουμε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στην 60η Eurovision, τον Μάιο, στη Βιέννη και το star.gr σου αποκαλύπτει αποκλειστικά όλα όσα συμβαίνουν!

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, μετά τις γιορτές άρχισε ο γύρος επαφών των διοργανωτών με τις δισκογραφικές εταιρείες, προκειμένου να συζητηθούν, τόσο ο τρόπος επιλογής, όσο και τυχόν ονόματα τραγουδιστών. Όπως μαθαίνουμε, το ενδεχόμενο μιας απευθείας ανάθεσης είναι μικρό, καθώς πρόθεση είναι να ακολουθηθεί το «κλασσικό» μοτίβο, να επιλέξουμε δηλαδή μεταξύ τεσσάρων διαγωνιζομένων καλλιτεχνών – τραγουδιών.

«Τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε τον ελληνικό τελικό», είπαν αποκλειστικά στο star.gr άνθρωποι που ασχολούνται με την διοργάνωση, επισημαίνοντας ότι στις 16 Μαρτίου λήγει η προθεσμία υποβολής των τραγουδιών των χωρών που θα διαγωνιστούν.

Στο μεταξύ, η EBU ανακοίνωσε πως οι χώρες που θα λάβουν μέρος στη φετινή Eurovision είναι 39. Στον α’ ημιτελικό, στις 19 Μαΐου, θα διαγωνιστούν 16 χώρες και στον β’ ημιτελικό, στις 21 του μήνα, 17 (θυμίζουμε πως οι λεγόμενες «Big 5» χώρες -Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια, Αυστρία- περνούν απευθείας στον τελικό), ενώ το πότε θα διαγωνιστεί η κάθε χώρα θα προκύψει μετά από κλήρωση, που θα γίνει την Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου!

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Θεοδώρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ STAR.GR: με Φουρέιρα ή κάποιον άλλον στην Eurovision;