«Οι απειλές των καταδικασμένων από την Δικαιοσύνη δεν αγγίζουν τους δημοσιογράφους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που υπογράφουν δέκα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων Της Φωτιάς» που βρίσκονται στη φυλακή.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, τα μέλη της οργάνωσης αναφέρονται στις εξελίξεις στην υπόθεση Ξηρού και, μεταξύ άλλων, υπόσχονται εκδίκηση στους «αλήτες ρουφιάνους δημοσιογράφους», για τον τρόπο με το οποίο τα ΜΜΕ χειρίζονται όσα αφορούν στην «συντρόφισσα Αγγελική».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι οι απειλές των καταδικασμένων από την Δικαιοσύνη μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς δεν αγγίζουν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι καθημερινά και ανυποχώρητα δίνουν την δική τους μάχη για την αντικειμενική και τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ και καταλήγει: «οι δημοσιογράφοι δεν εκφοβίζονται και θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους ανεπηρέαστοι από οποιεσδήποτε απειλές από όποιον ή από όποιους κι αν προέρχονται. Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν μαχητικά τον αγώνα τους για την ενημέρωση των πολιτών».