Φτωχότερος είναι από σήμερα ο χώρος της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης «προδώθηκε» από την καρδιά του ανήμερα των Χριστουγέννων και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Ο ιστορικός διευθυντής της Ελευθεροτυπίας και πρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο, αρχικά στην Ευρωκλινική και εν συνεχεία στο Ιπποκράτειο λόγω σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης υπ��βλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση και επανέκαμψε ωστόσο παρουσίασε επιπλοκή το βράδυ της Πέμπτης και υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Ποιος ήταν

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη στο χώρο του Τύπου.

Γεννήθηκε στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937.

Ήταν πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ), ενώ η πρώτη του δημοσιογραφική δουλειά ήταν στο «Έθνος» όπου εργάστηκε από το 1957 έως το 1968.

Από το 1968 έως το 1974 εργάστηκε στην Απογευματινή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης,, ενώ από το 1974 έως το 1976 διετέλεσε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη.

Στην εφημερίδα με την οποία συνδέθηκε αλλά και ανέδειξε όσο καμία, την Ελευθεροτυπία, εργάστηκε από το 1976 έως το 2007 ως διευθυντής. Την πορεία του στο τιμόνι της εφημερίδας που γιγάντωσε την αποτύπωσε στο βιβλίο του «31 αξέχαστα χρόνια».

Υπήρξε συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής, ενώ εδώ και έναν χρόνο ήταν πρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού «Ε».