​«Δεν δεχόμαστε υποδείξεις ενάντια στις αρχές μας», αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), σχολιάζοντας την επιστολή της Super League, η οποία, μεταξύ άλλων, έκανε και συστάσεις προς τον Τύπο.

Σε έγγραφο που απέστειλε στα μέλη της, προτείνοντας την επανέναρξη του πρωταθλήματος, η Super League αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως δημοσιεύματα οδηγούν σε στοχοποίηση των διαιτητών.

«Η ελευθεροτυπία, η ελεύθερη ενημέρωση και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι αδιαπραγμάτευτα, συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και βασικοί πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Επομένως, ουδείς δικαιούται να καλεί σε αποχή από δημοσιεύματα, δ��ότι μια τέτοια πράξη στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου και αποτελεί λογοκρισία», απαντά ο ΠΣΑΤ και προσθέτει ότι «οι δημοσιογράφοι λογοδοτούν στη συνείδησή τους και την κοινωνία και είναι υποχρεωμένοι να δημοσιεύουν την αλήθεια και να ενημερώνουν ελεύθερα και αμερόληπτα τους πολίτες».

Τονίζοντας ότι η επίθεση στον αρχιδιαιτητή Χριστόφορο Ζωγράφο είναι καταδικαστέα, ο ΠΣΑΤ θυμίζει ότι τα τελευταία τρία χρόνια 12 αθλητικοί συντάκτες έχουν επίσης δεχθεί επιθέσεις και καταλήγει: «ο ΠΣΑΤ καλεί άπαντες αντί να προβαίνουν σε δηλώσεις και ανακοινώσεις, να κάτσουν στο τραπέζι και να συμφωνήσουν στα αυτονόητα. Σε ό,τι μας αφορά, είμαστε στη διάθεση του οποιουδήποτε για συνεργασία, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε υποδείξεις ενάντια στις αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Τέλος, διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι παραμένουμε αμετακίνητοι στις αρχές της ελευθερίας του Τύπου και της ελεύθερης και αμερόληπτης ενημέρωσης και καλούμε όλους τους αθλητικούς συντάκτες να έχουν αυτές τ��ς αρχές ως μοναδικό γνώμονα, κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους. Όλα αυτά αποτελούν δημοκρατικά κεκτημένα, τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε».