​Ως δημοσιογράφος σε εφημερίδα του Σιάτλ εργάζεται η Αμάντα Νοξ, η οποία το 2007 είχε καταδικαστεί με τον τότε σύντροφό της, για την δολοφονία της συμφοιτήτριας και συγκατοίκου της, Μέρεντιθ Κέρτσερ.

Η 27χρονη σήμερα Νοξ, γράφει εδώ και αρκετούς μήνες στην West Seattle Herald, θέματα ανθρώπινου ενδιαφέροντος και κριτική θεάτρου.

_72647496_sollecito_kercher_knox_ap_pa.jpg
Αν και αρχικά υπέγραφε τα θέματά της με ψευδώνυμο, το τελευταίο διάστημα βάζει και το όνομά της.

Μάλιστα απολαμβάνει και την πλήρη αποδοχή του αρχισυντάκτη της, Πάτρικ Ρόμπινσον, ο οποίος δήλωσε ότι «η Αμάντα είναι πολύ έξυπνη, πολύ ικανή, μία δημοσιογράφος με πολλά προσόντα».

amanda-knox-2.jpg

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΝΤΑ ΝΟΞ:

Τη νύχτα της 1ης προς τη 2α Νοεμβρίου 2007 η Μέρεντιθ Κέρτσερ, φοιτήτρια από το Λιντς, 21 ετών, βρέθηκε ημίγυμνη σε μια λίμνη αίματος στο δωμάτιο που μοιραζόταν με την Νοξ στην Περούτζια. Το σώμα της έφερε 47 μαχαιριές, ενώ η νεκρ��ψία έδειξε ότι είχε βιαστεί.

o-AMANDA-KNOX-facebook (1).jpg
Το 2009 δικαστήριο της Ιταλίας έκρινε ενόχους την Νοξ και τον τότε σύντροφό της, τον Ιταλό Ραφαέλε Σολετσίτο, για τον φόνο της συγκατοίκου της.

Η Νοξ παρέμεινε για τέσσερα χρόνια σε φυλακή της Ιταλίας. Τον Οκτώβριο του 2011 και οι δυο αθωώθηκαν σε δεύτερο βαθμό, όμως η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από το ανώτατο δικαστήριο τον Μάρτιο του 2013. Η Νοξ,μετά την απελευθέρωσή της το 2011 επέστρεψε στη γενέτειρά της, το Σιάτλ των ΗΠΑ, και δεν ήταν παρούσα στη νέα δίκη.

130501_Amanda_Knox_2.jpg
Τον περασμένο Ιανουάριο, το εφετείο της Φλωρεντίας επικύρωσε την αρχική καταδικαστική απόφαση του 2009. Η Νοξ ωστόσο άσκησε και πάλι έφεση.

Μέχρι στιγμής, ο μοναδικός άνθρωπος που έχει καταδικαστεί οριστικά για την υπόθεση αυτή είναι ο υπήκοος Ακτής Ελεφαντοστού Ρούντι Γκουέντε, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 16 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και σεξουαλική επίθεση, όμως οι δικαστές έχουν κρίνει ότι δεν έδρασε μόνος του.