Τη φωτογραφία μιας βρετανίδας που θήλαζε το νεογέννητο μωρό της διέγραψε το facebook με αποτέλεσμα η κίνηση αυτή να προκαλέσει αντιδράσεις!

Όπως εξομολογήθηκε η Έμμα Μποντ στην Daily Mail, γέννησε πρόωρα με καισαρική το δεύτερο παιδί της, την Καρίν, που έπασχε από σοβαρή ασθένεια. Οι γιατροί της είπαν ότι δεν θα ζούσε πάνω από 3 μέρες. Όταν τελικά η μικρούλα τα κατάφερε, η 24χρονη μητέρα θέλησε να μοιραστεί τη χαρά της στο facebook ανεβάζοντας στη σελίδα της την εν λόγω φωτογραφία.

1414594569976_wps_9_A_mum_has_slammed_Faceboo.jpg

Τότε, ένα άγνωστο άτομο ειδοποίησε το Facebook καθώς τη θεώρησε προσβλητική και εκείνο την απομάκρυνε καθώς, «δεν ακολουθούνται οι κανονισμοί της κοινότητας σχετικά με το γυμνό».

Η Μποντ στη συνέχεια ανέβασε τη συγκεκριμένη φωτογραφία σε ένα σάιτ που τάσσεται υπέρ του δημόσιου θηλασμού γράφοντας: «Από το μαιευτήριο μας είπαν ότι η Κάρι δεν θα επιζούσε, και ότι έπρεπε να φέρουμε ιερέα να τη διαβάσει. Πίστευαν ότι δεν θα επιζούσε πάνω από τρεις ημέρες... Ήταν μια μαγική στιγμή για μας (ο θηλασμός) και η αφαίρεση (της φωτογραφίας) την ίδια ημέρα για παραβίαση των κανονισμών για το γυμνό ήταν πραγματικά αλάτι στην πληγή... Αναστατώθηκα πολύ όταν η φωτογραφία αναφέρθηκε (στο Facebook). Ο θηλασμός είναι κάτι πολύ φυσικό και ιδιαίτερο και πρέπει να διαδοθεί»

1414594568422_Image_galleryImage_A_mum_has_slammed_Faceboo.JPG
Το αποτέλεσμα; Η φωτο να γίνει viral αφού προσέλκυσε 166.000 «likes» και 22.000 κοινοποιήσεις. Ωστόσο, για ακόμη μια φορά το facebook την απομάκρυνε!

Μετά από αυτό ξέσπασε θύελλα αντδράσεων και έτσι, το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναδ��μοσίευσε τη φωτο.

1414585780122_wps_66_A_mum_has_slammed_Faceboo.jpg
Σε μήνυμά του προς τη νεαρή μητέρα, το Facebook δήλωσε: «Η εικόνα που μοιράζατε αφαιρέθηκε κατά λάθος - έχει πλέον αναδημοσιευθεί. Ενημερώσαμε την πολιτική μας για το γυμνό, το Facebook μεταβάλει τον τρόπο που εξετάζει τις αναφορές για γυμνό με στόχο να εξετάζει καλύτερα το νόημα της φωτογραφίας ή της εικόνας».

«Ως αποτέλεσμα αυτού, οι φωτογραφίες που δείχνουν θηλάζουσες μητέρες θα πρέπει να επιτρέπονται ακόμη και αν η θηλή είναι πλήρως εκτεθειμένη, όπως θα επιτρέπονται φωτογραφίες με μαστεκτομή που δείχνουν ένα πλήρως εκτεθειμένο στήθος» πρόσθεσε.