​Τους ασκούς του Αιόλου για τον ρόλο των ΜΜΕ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ενός από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς δημοσιογράφους της Ρουμανίας ότι εργαζόταν ως μυστικός πράκτορας του στρατού!

Με ένα βίντεο στο προσωπικό του blog, ο Ρόμπερτ Τουρτσέσκου απευθύνθηκε προς το κοινό που τον παρακολουθεί εδώ και χρόνια και έκανε την αποκάλυψη, ζητώντας, παράλληλα, να τον συγχωρέσουν.

«Ναι, ήμουν μυστικός αντισυνταγματάρχης! Επέλεξα να μην προδώσω τον Θεό και να κάνω αυτή τη δημόσια εξομολόγηση. Αρνούμαι να είμαι Ιούδας ενώπιον του Χριστού, ακόμη και σήμερα εκείνοι που θα δουν ή θα διαβάσουν αυτή την εξομολόγηση δεν θα κατανοήσουν πολύ καθαρά τι συμβαίνει… Αυτή είναι μία ευλογημένη στιγμή, μία στιγμή αποδέσμευσης από ένα φορτίο που κουβαλούσα μαζί μου εδώ και πολλά χρόνια. Ζητώ συγγνώμη απ' όλους σας», ανέφερε στο μήνυμά του ο δημοσιογράφος.

turcescu1.jpg

Μάλιστα, ο Τουρτσέσκου δημοσίευσε αντίγραφο του στρατιωτικού του μητρώου, καθώς και δύο αρχεία πληρωμών για τις υπηρεσίες του!

Ο δημοσιογράφος, που παρουσίαζε εκπομπή με συνεντεύξεις πολιτικών προσώπων, στην οποία εμφανίστηκε πρόσφατα και ο Ρουμάνος πρόεδρος, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα ΜΜΕ, αλλά και πως είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις νομικές συνέπειες των πράξεών του. «Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω την δημόσια κατακραυγή, το αξίζω, αλλά ελπίζω ότι έχουμε δίκαιους νόμους και δικαστές», κατέληξε στο μήνυμά του.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, το blog του δ��μοσιογράφου και η σελίδα του στο Facebook έκλεισαν, ενώ, τόσο το υπουργείο Άμυνας, όσο και ο πρωθυπουργός, αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για την αποκάλυψη!