Στο μάτι του κυκλώνα έχει βρεθεί το iCloud μετά την διαρροή των γυμνών φωτογραφιών 101 κυριών της διεθνούς showbiz, με την Apple να διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει κενό ασφαλείας και το FBI να συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό του χάκερ.

«Έπειτα από 40 και πλέον ώρες ερευνών, ανακαλύψαμε ότι οι λογαριασμοί συγκεκριμένων διασημοτήτων παραβιάστηκαν σε μια πολύ στοχευμένη επίθεση στα ονόματα χρήστη, τους κωδικούς πρόσβασης και τις ερωτήσεις ασφάλειας, πρακτική που έχει γίνει πια συνηθισμένη στο Διαδίκτυο» αναφέρει η Apple, προσθέτοντας πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε εισβολή σε κάποιο σύστημά της.

Πάντως, ειδικοί σε θέματα ασφάλειας κατηγορούν, τόσο την Apple, όσο κι άλλες εταιρείες του Διαδικτύου, ότι δεν κάνουν αρκετά για την προστασία των χρηστών τους. «Δεν είναι δίκαιο να επιρρίπτονται ευθύνες στα θύματα επιθέσεων τα οποία μπορεί απλά να ακολουθούσαν τις οδηγίες που δίνουν οι ίδιοι οι δικτυακοί τόποι για την προστασία των λογαριασμών τους», ανέφερε ο δρ. Στίβεν Μέρντοκ του University College London.

Στο μεταξύ, η Κίρστεν Ντανστ, μία απο τις σταρ - θύματα του χάκερ, κατηγόρησε ευθέως στην Apple για την διαρροή προσωπικών της φωτογραφιών στο Ίντερνετ: με δύο emoticons στο Twitter, η ηθοποιός ευχαρίστησε ειρωνικά το iCloud για την αναποτελεσματική προστασία του προσωπικού της απορρήτου.

dunst.jpg

Με το FBI να έχει αναμειχθεί στην υπόθεση, οι εξελίξεις θα συνεχίσουν να «τρέχουν» και τις επόμενες μέρες, ενώ η Aplle καλείται να παρουσιάσει το νέο iPhone 6, την ερχόμενη εβδομάδα, με την αξιοπιστία του iCloud να έχει ήδη πληγεί σημαντικά.