​Μία από τις πιο επιτυχημένες τουρκικές παραγωγές εντάσσεται στο πρόγραμμα του Star από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου και θα προβάλλεται καθημερινά, στις 17:40: το «Kuzey Guney»!

Οι δύο σούπερ σταρ της Τουρκίας μαζί

Πρωταγωνιστές είναι ο «Μπραντ Πιτ της Ανατολής», όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν, Κιβάντς Τατλιτούγ, στον ρόλο του Κουζέι και ο Μπουγρά Γκιουλσόι, στον ρόλο του Γκιουνέι, ο οποίος συστήθηκε στο ελληνικό κοινό ως «Βουράλ» στη σειρά «Fatmagul».

Κιβάντς Τατλιτούγ (Κουζέι).jpgΓκιουνέι - Μπουγρά Γκιουλσόι 1.jpg

Οι δύο σούπερ σταρ της Τουρκίας υποδύονται δύο αδέλφια, με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, όπως φανερώνουν και τα ονόματα τους: στα τουρκικά Κουζέι σημαίνει «βορράς» και Γκιουνέι «νότος».

Τα δύο αδέλφια θα βρεθούν αντιμέτωπα για την αγάπη μιας γυναίκας, της Τζεμρέ, που υποδύεται η ανερχόμενη Οϊκού Καραγιέλ.

KUZEY GUNEY.jpg

Η ιστορία της σειράς βασίζεται στο βιβλίο του νομπελίστα μυθιστοριογράφου Ορχάν Παμούκ με τίτλο «Ο κύριος Τζεβντέτ και οι γιοι του». Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο του βιβλίο, που εκδόθηκε το 1982, ενώ το σενάριο έγραψαν οι Ετζέ Γιορέντς και Μελέκ Γκέτζογλου, που έχουν υπογράψει τα σενάρια πολλών επιτυχημένων σειρών, όπως «Κισμέτ», «Πειρασμός», «Μενεξέ» και «Fatmagul».

Την περίοδο 2011 - 2013 το «Kyzey Guney» τιμήθηκε με 16 βραβεία σε διάφορες διοργανώσεις στην Τουρκία και προβάλλεται σε 12 χώρες, στην Ευρώπη και την Ανατολή.

Η υπόθεση

Ο Κουζέι και ο Γκιουνέι είναι αδέλφια, γιοι ενός φούρναρη από την Κωνσταντινούπολη. Ο Κουζέι είναι οξύθυμος, ατίθασος, τολ��ηρός, επαναστάτης από τη φύση του. Δεν μπορεί να ελέγξει το θυμό του. Δεν του αρέσει η αδικία. Όταν αδυνατεί να εκφραστεί με το λόγο, χρησιμοποιεί τη δύναμη των χεριών του. Γι’ αυτό και από μικρό παιδί μπλέκεται συνεχώς σε καβγάδες. Αντιθέτως, ο μεγαλύτερος του αδελφός, ο Γκιουνέι, είναι ένας ήρεμος χαρακτήρας, που τον χαρακτηρίζει η υπομονή, η πραότητα και η εργατικότητα.

Ζερίν Τεκιντόρ - Γκιουλτέν.jpgΜουσταφά Αβκιράν (Σάμι).jpg

Τα δυο αδέλφια, παρά τους εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες, έχουν αρχικά πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους. Και οι δύο έχουν όνειρα για τη ζωή, θέλουν για τον εαυτό τους κάτι καλύτερο από το να διαχειριστούν απλά την οικογενειακή επιχείρηση.

Ο Γκιουνέι ονειρεύεται να ξεφύγει από τη μίζερη ζωή, που ζει η οικογένειά του. Θέλει να αποκτήσει πολλά χρήματα, για αυτό αγωνίζεται σκληρά να μπει σε μια καλή σχολή. Από την άλλη, ο Κουζέι, ονειρεύεται μια στρατιωτική καριέρα και η επιθυμία του είναι να εισαχθεί σε μια Στρατιωτική Ακαδημία.

Η άφιξη στη γειτονιά της όμορφης Τζεμρέ, που μετακομίζει με τη μητέρα της Γκιουλτέν, σηματοδοτεί ανατρεπτικές αλλαγές στη ζωή των δύο αδελφών.

Μερβέ Μπολουνγκούρ (Ζεϊνέπ).jpgΡιζά Κοτσάογλου (Αλί).jpg

Την προηγούμενη των εισαγωγικών εξετάσεων του Γκιουνέι, ο Κουζέι, αποφασίζει να αποκαλύψει τα αισθήματά του στην Τζεμρέ, αλλά μαθαίνει ότι η κοπέλα ήδη έχει κάνει την επιλογή της.

Εκείνη την τραγική νύχτα, όλα ανατρέπονται. Τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν θα γίνουν αιτία να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο αδελφών. Ο Κουζέι θα αναλάβει την ευθύνη για ένα έγκλημα, για το οποίο δεν ευθύνεται, προκειμένου να προστατέψει τον Γκιουνέι!

Ο Γκιουνέι πραγματοποιεί το στόχο του. Είναι πλέον φοιτητής και το μέλλον φαντάζει μπροστά του ευοίωνο. Αντίθετα ο Κουζέι είναι υποχρεωμένος να περάσει τέσσερα χρόνια από τη ζωή του μέσα στη φυλακή. Όταν αποφυλακίζεται, επιστρέφει σπίτι έχοντας στις αποσκευές του τραυματικές εμπειρίες. Ο εγκλεισμός στη φ��λακή έχει αφήσει βαθιά σημάδια επάνω του και συνειδητοποιεί πως δεν είναι εύκολο να συνυπάρξει πια με την οικογένειά του. Τα πάντα και οι πάντες έχουν αλλάξει.

Σεμρά Ντιτσέρ (Χαντάν).jpgΟυνάλ Σίλβερ (Ισκεντέρ).jpg

Ο Γκιουνέι με την Τζεμρέ ετοιμάζονται να παντρευτούν. Ο Γκιουνέι έχει κάνει τις πρώτες κινήσεις, που θα τον βοηθήσουν να μπει στον κόσμο των πλουσίων. Στον ελεύθερο του χρόνο εργάζεται σε μια λέσχη του γκολφ και ήδη έχει κάνει κάποιες σημαντικές γνωριμίες, που κατά τη γνώμη του θα του φανούν χρήσιμες για την επίτευξη των στόχων του. Παράλληλα δεν περνάει απαρατήρητος από τη συμφοιτήτριά του, Μπανού, κόρη μεγαλοεπιχειρηματία. Η φιλία των δύο νέων ανησυχεί την Τζεμρέ, αν και στην αρχή δεν θεωρεί απειλή την Μπανού.

Με την επιστροφή του Κουζέι, αλλάζουν όλα όσα πίστευαν ότι ήταν δεδομένα. Το μυστικό που κρατά επτασφράγιστο η οικογένεια, θα στέκεται πάντα ανάμεσα τους. Ο Γκιουζέι από την πλευρά του, αισθάνεται συνεχώς να απειλείται, καθώς το μέλλον του, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, βρίσκεται στα χείλη του αδελφού του. Λίγες λέξεις φτάνουν για να τελειώσουν όλα πριν καν αρχίσουν. Αυτό το βάρος, είναι καταδικασμένος να το κουβαλάει μια ολόκληρη ζωή.

Μπάντε Ιστσίλ (Μπανού).jpgΧαζάρ Εργκοκλού (Σιμάι).jpg

Το μυστικό αυτό γίνεται αιτία να μεγαλώσει περισσότερο η απόσταση που χωρίζει πια τα δυο αδέλφια αλλά και ο λόγος που δεν μπορούν να ξεκόψουν μεταξύ τους. Είναι ένα εμπόδιο, που τους ακολουθεί σαν σκιά ενώ προσπαθούν να επιβιώσουν. Οι αποκαλύψεις, τα ένοχα μυστικά και τα ασίγαστα πάθη, θα τους παρασύρουν όλους…

Δείτε στο βίντεο το τρέιλερ του «Kyzey Guney»!