​Επιστρέφει με νέα σειρά, μετά από τις δυο μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες του «Σαββατογεννημένες» και «Στο παρά πέντε», ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η νέα του σειρά θα έχει τίτλο «Εθνική Ελλάδος» και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για κωμωδία, η οποία όμως θα περνάει και σημαντικά μηνύματα για όλα όσα βιώνουμε στην καθημερινότητα μας.

Από την μια θα αποτελεί ύμνο στην ελπίδα και την αισιοδοξία με κεντρικό «μότο» το: «αν θες κάτι πραγματικά με σκληρή δουλειά μπορείς να το πετύχεις» και από την άλλη θα ασκεί σκληρή κριτική στον ρατσισμό.

Ο σεναριογράφος θα υποδυθεί έναν προπονητή του curling(σκάκι στον πάγο), με αθλήτριές του τις: Σμαράγδα Καρύδη, Κατερίνα Παπουτσάκη και Κωνσταντίνα Μιχαήλ, οι οποίες προέρχονται από διαφορετικούς χώρους και «δένονται» για να δώσουν σάρκα και οστά στα όνειρά τους.

Έτσι λοιπόν θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα των γυναικών για ένα καλύτερο αύριο αλλά θα δούμε να θίγονται και ευαίσθητα θέματα, καθώς το ένα από τα δύο παιδιά της ηρωίδας που θα «παίξει» η Καρύδη, είναι παιδί με ειδικές ανάγκες. Ακόμη, ο Καπουτζίδης θέλει να περάσει και αντιρατσιστικά μηνύματα, για αυτό και βάζει στην «οικογένεια» της Μιχαήλ, τον σύζυγο της (Κώστας Αποστολάκης) να είναι ακροδεξιός και να μην θέλει αλλοδαπούς στην Κυψέλη, όπου διαμένουν και τον «γιο» τους να χτυπάει τα ξένα παιδάκια της γειτονιάς.

Τι είναι, όμως, αυτό το περίφημο «σκάκι πάνω στον πάγο» που στους περισσότερους από εμάς δεν είναι γνωστό; Είναι ένα ομαδικό άθλημα, που παρουσιάζει ομοιότητες με το παιχνίδι bowls και παίζεται από δύο ομάδες, αποτελούμενες από μία τετράδα παικτών η καθεμιά σε ένα ορθογώνιο στρώμα από πάγο. Οι ομάδες γυρίζουν σέρνοντας στον πάγο βαριές πέτρες με λεία επιφάνεια προς τον στόχο τους που ονομάζεται «σπίτι». Στόχος είναι να φέρει η ομάδα τις περισσότερες πέτρες κοντά στο κέντρο.

2010_winter_olympics_-_curling_-_women_-_usa.jpg
Οι τρεις πρωταγωνίστ��ιες μαζί με μια ακόμα (η ηθοποιός δεν έχει κλειστεί ακόμα) θα αποτελέσουν την τετραμελή ομάδα που θα δοκιμαστεί στο «σκάκι στον πάγο», επιθυμώντας να κερδίσει πρωτιές!

Τα γυρίσματα της φιλόδοξης σειράς θα ξεκινήσουν στα τέλη του μήνα με σκηνοθέτη τον έμπειρο Αντώνη Αγγελόπουλο.