​Με δύο εκπομπές στο Mega θα είναι ο τηλεοπτικός chef, Άκης Πετρετζίκης, τη νέα σεζόν, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, ενώ φέτος δεν θα είναι στην ομάδα του πρωινού.

Η εβδομαδιαία εκπομπή του θα λέγεται η «Λίστα του Άκη» είπε ο ίδιος και εξηγεί «… είναι ένα πρόζτεκτ που ξεκινήσαμ�� από πέρυσι να το παρουσιάσουμε στο MEGA. Φέτος ήταν η χρονιά του να γίνει. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη εκπομπή. Είχα ένα φίλο σκηνοθέτη, τον Αποστόλη Παπαθανασίου, που του είχα πει οτι θέλω να κάνω μια εκπομπή που δε θέλω να μοιάζει σε αυτά που παίζουν στην τηλεόραση. Και μου λέει κοίταξε να δεις Άκη εγώ δε μπορώ να σου κάνω εκπομπή μαγειρικής γιατί δε μου αρέσει η μαγειρική. Μα του λέω εγώ θέλω να κάνω μαζί σου την εκπομπή γιατί σε εμπιστεύομαι πάρα πολύ γι’ αυτό το πράγμα. Και μου λέει, αν μπορούμε να βρούμε ένα concept που να με κάνεις να δω μαγειρική ενώ δε βλέπω μαγειρική, αυτό θα είναι επιτυχία. Κι εκεί πέρα στηριχτήκαμε. Έχει να κάνει περισσότερο με τους ανθρώπους παρά με τη μαγειρική, έχει μαγειρική μέσα, είναι εκπομπή μαγειρικής».
Στα γυρίσματα που θα γίνονταν στον Όλυμπο, η βροχή τους έπιασε σε μεγάλο υψόμετρο. Ο ίδιος περιγράφει:
«Ήμασταν πάνω στο καταφύγιο στα 2700 μ., λίγο πριν την κορυφή και έβγαλε η ΕΜΥ έκτακτο ότι τις επόμενες 4 μέρες θα βρέχει. Είπαμε να ξεκινήσουμε πρωί πρωί γιατί το ανέβασμα είναι κανένα 10ωρο- 12ωρο, το κατέβασμα είναι πιο λίγο, κανένα 6ωρο. Οπότε ξεκινήσαμε πρωί και λογαριάζαμε να πιάσει 3 - 4 η βροχή αλλά στις 12 η ώρα... Και είχαμε και τον εξοπλισμό μαζί…».
Όμως, θα κάνει και καθημερινή εκπομπή όπως παραδέχτηκε: «Έτσι λέμε να κάνουμε κι ένα καθημερινό κομμάτι. Θα είναι λίγο πιο προσεγμένο από αυτό που έκανα στο πρωινό, θα μαγειρεύω καθημερινά για τη νοικοκυρά…» επισημαίνοντας ότι δεν θα είναι φέτος στην ομάδα του πρωινού του Mega. «Θα μου λείψει το πρωινό» είπε χαρακτηριστικά.