​Συλλυπητήρια μηνύματα εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, η κυβέρνηση και η ΔΗΜΑΡ για το θάνατο του δημοσιογράφου Κώστα Κάρη, ο οποίος πέθανε από καρκίνο, σε ηλικία 60 ετών.

Ο Κώστας Κάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και σπούδασε στην Αρχιτεκτονική του Ε.Μ.Π., περίοδο κατά την οποία οργανώθηκε και αγωνίστηκε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα. Υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, του ΚΚΕ Εσωτερικού, της Ε.ΑΡ. και του ΣΥΝ, ενώ συμμετείχε και στην ίδρυση της ΔΗΜ.ΑΡ., στην οποία ήταν μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Διετέλεσε περισσότερο από 25 χρόνια διευθυντικό στέλεχος, υπεύθυνος του πολιτικού ρεπορτάζ και διευθυντής της εφημερίδας «Η Αυγή».

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά έναν ακόμη καλό συνάδελφο, ο οποίος συνέδεσε τη ζωή του με το κίνημα της Αριστεράς και αγωνίστηκε με πάθος μέσα από τη δημοσιογραφία για τα ιδανικά του», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε: «υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση τη δημοσιογραφία και τα ιδανικά του, αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, αλλά και πολλές καλές αναμνήσεις σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, να συνδεθούν μαζί του με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και να συνεργαστούν προς όφελος της ενημέρωσης και του Κοινού Καλού».

Τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Κώστα Κάρη, που ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης. «Ήταν χαρισματική φυσιογνωμία της Ανανεωτικής Αριστεράς, άνθρωπος με ανοιχτούς ορίζοντες, βαθιά μόρφωση και ήθος, πολιτικός και δημοσιογράφος με βαθιά αναλυτική ικανότητα... Θα μας λείψει το ανήσυχο πνεύμα του, οι πολιτικές του ικανότητες, η ανιδιοτέλειά του, η συνέπεια στις αρχές του, η πίστη στις ιδέες του, το ήθος του. Η Ανανεωτική Αριστερά έχει φτωχύνει από το θάνατο του Κώστα Κάρη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Η πολιτική κηδεία του Κώστα Κάρη, που ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, θα γίνει αύριο, Τρίτη, στις 18:00, στο νεκροταφείο Χολαργού.